Özel belgede sahtecİlk ve sonrasi
Merhaba.2010 yılında hakkımda sahte imza ile açılan bir adsl hesabı için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum. savcılık bu firmaya 'özel evrakta sahtecilik' davası açmış ve bende müşteki sıfatındayım.Firmanın avukatı ve sahibi beni arayarak masraflarım karşılığında suc duyurusundn vazgeçmemi istedi.Ne yapmalıyım? Perşembe günü dava var ancak bana hiçbir tebligat gelmedi.Davaya katılmam zorunlu mu ya da katılmam gerekir mi acaba yardım eder misiniz? teşekkürler..
Cevap: Özel belgede sahtecİlk ve sonrasi
Tebligat gelmese de duruşmaya gitmelisiniz zararınızı karşılarlarsa şikayetten vazgeçebilirsiniz ama dava devam eder.
Engin Bey peki karşı tarafın avukatı beni aramasa benim hiç haberim olmuyacaktı dava zamanından.Bana bildirilmesse nasıl bilicem ki
Tebligat belki elinize geçmemiştir postada gecikmiştir vs duruşma günü mahkemede olmazsanız ihzarınız karar verilebilir yani kapınıza polis gelir.
Teşekkür ederim Engin Bey.Peki benim bu dolandırıcılık üzerinden karşı tarafa maddi manevi tazminat davası açma hakkım doğuyor mu acaba? Sizce bunu yapmalı mıyım
Maddi ve manevi bir zararınız olmuşsa ispatlayabilecekseniz açabilirsiniz ama öyle çok para elime geçer diye düşünmeyin.
merhaba konuyu hiç uzatmak istemiyorum askerlik arkadaşım beni bir izmire davet etti bende kırmayıp gittim normalde ne iş yaptığıyla ilgili bir bilgi vermemişti bende gittiğimde şok oldum adam yasa dışı işlerle meşguldü kısa bir süre yanında kaldıktan sonra daha fazla olan bitene dayanamadım ve orayı terk ettim ancak olaylar burda başlıyor arkadaşımın evinde kimlik fotokopim kaldı önemsemedim ve bu arkadaşım dediğim muhterem zat benim o kimlik fotokopim ile arkadaşı olan araç kiralama şirketinden benim fotokopim ile araç kiralamış bu arkadaşım olan kişi zaten hapisten yeni çıkmış infazı varmış orda anlattı bana ve adıma kiralamış olduğu araç ilede yasa dışı işlerle uğraşıyor beni aradı ve senin adına araç kiraladım merak etme kazası belası bana ait dedi ve bende ona neden böyle bir şey yaptın bunu kabul edemem dedim oda dedi sıkıntı olmaz dedi şimdi anladığım zaten aracı bir şekilde kiralamış olan olmuş ancak ben arkadaşımı arayıp bu aracı geri ver desem bile biliyorumki geri vermicektir teslim etmez çünki o aracı kendi adına alamaz polis takibinden korktuğu için geri vermicektir aracı bana verdim deyip kapatıcak telefonu ve ben her ne kadar bana bu şekilde kötülük yapmış bile olsa polise gidip vicdani olarak eski arkadaşımda olsa onu şikayet etmek istemiyorum neden diceksiniz? evet nedeni ise savunma sanayisinde yakında işe başlıcam mahkeme durumu ortaya çıkar ise beni işten direk atarlar biliyorum çünki arkadaşımı mahkemesi olduğu için işten atmışlardı bu durumu yaşamak istemiyorum yada bir fikir olarak yardımcı olursanız sevinirim ? ayrıca aklıma gelen bir şey var ben artık o kişiyle zaten dost olmak istemiyorum ancak onun başının benden ötürü yanmasını istemiyorum benim aklıma şu plan geldi karakola gidip kimliğimi kaybetttim izmirde deyip yeni kimlik alıcam kendi adıma kmiliğimide 1 ay evvel kaybettim dicem ehliyetle idare ettim dicem ifademde ve arkadaşımada kısa mesaj atıcam karakola ifade verdim aracı hemen git teslim et deyip kullanmış olduğum hattı kırıp atıp yeni hat çıkarttırıcam o zaten o korkuyla gider aracı ya geri verir yada kendi üzerine alır zaten artık muhatapta olmak istemiyorum bana bu karmakarışık konuda yarmıcı olursanız sevinirim ayrıca şunuda eklemek isterimki ben iyi niyetli bir kişiyim daha öncede bu araç kiralama işinden arkadaşıma araç kiralayıp vermiştim oda kaza yapıp kaçmıştı 5 bin tl ödemiştim ister iyi kişisin deyin ister çok enayiymişsin deyin olaylar başıma geldi bir kere lütfen yardımcı fikirleriniz varsa bekliyorum lütfen
- - - Updated - - -
engin bey kafam karmakarışık lütfen ne yapmam gerektiğini söylermisiniz bana ben karakola gidip askerlik arkadaşımı şikayet etmek istemiyorum bunca yanlışına rağmen bunu yapmak istemiyorum ama o fotokopiyle kiralanan araç çok yakında başıma çok büyük sıkıntılar açıcak oda çok net bir şey ?
Ortada hukuki bir sorun yok şuan verebileceğim hukuki bir cevap da yok bu yüzden, arkadaşınızın elinde kimliğinizin fotokopisinin olması işleyeceği suçlardan sizin sorumlu olacağınız anlamına gelmiyor zaten.