16 yaşında ve 18 yaşında iki kişinin cinsel ilişkiye girmesi
Eğer 16 yaşında ve 18 yaşında iki eşcinsel, kendi rızalarıyla cinsel ilişkiye girerlerse bu suç sayılır mı? Öncelikle böyle bir ilişki pedofili tanımından çok uzak, ancak Türkiye'deki yasalar hakkında tam olarak bilgim yok. Bildiğim kadarıyla aradaki yaş farkı 5'den az olursa sadece taraflardan daha genç olanın şikayetinin üzerine işlem yapılıyor. Ancak hukukçular tabii ki daha iyi bilir, dolayısıyla sormak istedim. Böyle bir durum suç mudur, eşcinsel olup olmamaları fark eder mi?
Cevap: 16 yaşında ve 18 yaşında iki kişinin cinsel ilişkiye girmesi
5 yaş farkı anayasa mahkemesince iptal edilmiştir. Böyle bir yaş şartı mevcut değildir. olarak eşcinsel olarak birbirini cinsel manada tatmin etme suç değildir. Buna ceza hukukunda sözde suç denir.
Bu konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmamakla birlikte kişisel görüşümü beyan edeyim. Demokratik bir devlette yaşadığımız için bireylerin kendi cinsel yaşamını farklı cinslerle seçme özgürlüğüne sahip olabileceklerini düşünüyorum. Dolayısıyla bu seçimi yapmış kişilerin anayasal olarak herhangi bir cezaya çarptırılacağını düşünmüyorum. Şayet yaşı 16 olan bireyin tam olarak özgür ve hür bir vatandaş sayılmaması nedeni ile ailesinin bulunacağı suç duyurusunda ne gibi işlemler uygulanır hiç bir fikrim yok.
Alıntı:
avukat355 rumuzlu üyeden alıntı
5 yaş farkı anayasa mahkemesince iptal edilmiştir. Böyle bir yaş şartı mevcut değildir. olarak eşcinsel olarak birbirini cinsel manada tatmin etme suç değildir. Buna ceza hukukunda sözde suç denir.
Tesekkurler. Peki aradaki 2 yas farki, diğer taraf henüz reşit olmadigi için sorun oluşturur mu?
Bu konu hakkında başka fikri olan var mı? Yasalar çok anlaşılır ve net değil maalesef.