DELL'e mi yoksa Satıcıya mı dava açmalıyım?
Merhaba,
Dell marka dizüstü bilgisayarım son 1 yıl içerisinde "Isınma" sorunundan dolayı 4 kez, faklı bir sorundan dolayı da 1 kez olmak üzere toplamda 5 kez Teknik Servis'e gitti. 3 Kez Fan değişti, 1 kez Anakart, 1 kez farklı bir sorun nedeniyle alt kasa değişti. Fakat ısınma sorunundan dolayı 4 kez servis'e gitmesine rağmen halen Isınma sorunu çözülemedi.
Dell'i aradım ama ürün değişimi talebi yapabileceğimi, Bedel İadesi yapamayacaklarını söylediler. Satın aldığım firmayı aradım Dell size bir rapor verirse paranızı geri iade edebiliriz dediler.
Tüketici Kanunun Farklı maddelerinden dolayı Dava açabiliyorum. Fakat kime dava açmam gerekli bu konuda kararsızım. Öğrendiğim kadarıyla satın aldığım şirkete dava açmam gerekliymiş. Ama bu durum beni vicdanen rahatsız eder, o şirket yalnızca ürünü satıyor onlara dava açmam bana pek doğruymuş gibi gelmiyor.
Hukuken bedel iadesi için Dell'e mi yoksa satın aldığım şirkete mi dava açmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tüketici Kanununa göre dava açabileceğimi düşündüğüm maddeler;
Bir yıl içerisinde ürünün en az 4 defa arızalanması
Tamir süresinin 20 günü geçmesi.
Tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan (Isınma nedeniyle bilgisayarı verimli bir şekilde kullanamıyorum)
Cevap: DELL'e mi yoksa Satıcıya mı dava açmalıyım?
Müşterek ve müteselsil sorumluluk söz konusu, her ikisine de dava açabilirsiniz...
Alıntı:
Av.Mehmet KILIÇ rumuzlu üyeden alıntı
Müşterek ve müteselsil sorumluluk söz konusu, her ikisine de dava açabilirsiniz...
Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Son bir soru sormak istiyorum.
Dava dilekçemde yalnızca satın aldığım şirketin adını yazmam yeterli olur mu sizce?
Tabii ki. Siz nereden satın aldığınızı bilirsiniz. Onun nereden satın aldığını bilemezsiniz.
Üreticiye distiribitöre ve satıcıya birlikte açmanızı öneririm satıcıya acımanıza lüzum yok o da bedelini distiribitörden o da üreticiden alacaktır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Üreticiye distiribitöre ve satıcıya birlikte açmanızı öneririm satıcıya acımanıza lüzum yok o da bedelini distiribitörden o da üreticiden alacaktır.
Çok teşekkür ederim Av. Engin Oğuz bey ve Şenoleker bey.
Satıcı ile görüştüm ama hiç bir şekilde beni önemsemedi DELL ile iletişimde yardımcı olmalarını talep ettim fakat ilgilenmeyiz dediler.Bu nedenle ve bahsettiğiniz şekilide bedelini geri alıcaklarsa, yalnızca Satın aldığım firmaya açmamın bir sakıncası olur mu? (Aslında satın aldığım yere dava açmak istemiyorum onlar yalnızca satıcı ama bana karşı olumlu bir tutum sergilemiyor.)
Teşekkür ederim.
Üçüne de istediğine de dava açabilirsin hadi izin veriyoruz git :)
Alıntı:
Sizce aşağıdaki nedenlerin hepsini dava dilekçeme yazmam uygun olur mu?
Tüketici Kanununa göre dava açabileceğimi düşündüğüm maddeler;
Bir yıl içerisinde ürünün en az 4 defa arızalanması(Toplamda 5 kez teknik servis müdahale etti, 4 defası ısınma kaynaklı (3 defa Fan, 1 dafe Anakart değişti) fakat ısınma sorunu çözülmedi)
Tamir süresinin 20 günü geçmesi. (4 kez müdahale edilmesine rağmen ısınma sorunun çözülememesi)
Tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan (Isınma nedeniyle bilgisayarı verimli bir şekilde kullanamıyorum) (Bu madde ayıplı ürün statüsüne giriyor)
Teşekkür ederim.
Evet hepsi uygun ürüne kaç para verdiniz bilmiyorum dilerseniz meblağa göre ilçe veya il tüketici hakem heyetine müracaat da edebilirsiniz.
Alıntı:
Evet hepsi uygun ürüne kaç para verdiniz bilmiyorum dilerseniz meblağa göre ilçe veya il tüketici hakem heyetine müracaat da edebilirsiniz.
Öneriniz için çok teşekkür ederim Engin Bey. Malesef ürünün değeri 1.700TL THH sınırını aştığından dolayı delil niteliğinde karar verebileceğinden Tüketici Mahkemesine başvurmamı önerirsiniz sanırım. Halen DELL ile ve satıcı şirket ile görüşüyorum. Şuan için sorunun çözümüne yönelik bir öneri sunmuş değiller.
Dilekçemi tamamladığında bilginize sunmak isterim. (Çözüm üretilmezse Çarşamba günü Tüketici Mahkemesine başvurmayı planlıyorum)