İnternetten alışveriş yaptım ama firma ürün göndermiyor,para iadesi yapacağız diyor
Merhabalar,
25.10.2013 13.30 civarı internette çeşitli sitelerden logitech z906 5.1 hoparlör seti aramaktaydım, çeşitli kampanyalar haricinde genel fiyat aralığı 850-1000 TL olarak değişen ürünü 4-5 tane online alışveriş sitesinde 600 TL civarı olarak buldum, 550 TL ye satan bir siteye hemen stok durumunu öğrenmek ve sipariş vermek için telefon ettiğimde sınırlı sayıda stok açıldığını ve saat 11 de tükendiğini söylediler.
Tam vazgeçmek üzereyken bilisimbazari.com adlı internet sitesinde ürünün stoklarda olduğunu ve Kdv dahil 564 TL ye satıldığını gördüm,üye olup kredi kartıma 6 taksit ile ürünü satın aldım.
26.10.2013 saat 15.00 te bahsi geçen internet sitesinden aradılar ve ürünün fiyatı güncellemediklerini ve benim ödediğim tutara ürünü veremeyeceklerini söyleyip para iadesi yapmak istediler.
Kredi kartımdan çekilen 570 TL tutar taksitli olduğundan da toplu para iadesi yapamıyorlar sadece aylık taksitleri vadesi geldikçe iade edebilecekler,yani kredi kartımda kullanılabilir limitte açılmayacak.
Mağrduriyetimi anlattığımda bizim yapabileceğimiz birşey yok diyerek sıyrılmaya çalışıyorlar.
Böyle birşey yapmaya hakları olduğunu düşünmüyorum.
100.000 TL lik bir ürünü 10.000 TL gibi bir rakama satışa çıkartıp,belki hatalı yazmışız denebilir ama 980 TL ye satmak istediğin bir ürünü 564 TL ye satışa koyupta hata olmuş demek hiç mantıklı gelmedi,hatta o an aynı ürünü 600 tl civarlarına satış yapan sitelerin screenshotlarını almıştım.Fotoğrafları elimde duruyor,hepsimi hata yaptı?
Şuan 26.10.2013 ve saat 19.00 a geliyor ürünün fiyatı hatalı olmuş dedikleri ürün hala 564 TL ye sitede satılmakta.
http://bilisimbazari.com/asp/product/16020/LOGITECH-500W-RMS-5-1-Uzaktan-Kumandali-Stereo-Speaker-Z906-Siyah
Benim isteğim para iadesi değil parasını vererek satın aldığım ürünün elime ulaşmasıdır.
Firmadan tekrar telefon edeceklerini söylediler,bu konudaki hukuki haklarımı pek bilmiyorum,
Tekrar aradıklarında neler söylemeliyim,ürünü alabilmek için yapabileceğim birşey var mı?
Teşekkürler
Cevap: İnternetten alışveriş yaptım ama firma ürün göndermiyor,para iadesi yapacağız diyor
Bankana durumu anlatır dilekçeyle harcama itirazında bulun,bankan sana daha kısa zamanda yardımcı olur
Cevap: İnternetten alışveriş yaptım ama firma ürün göndermiyor,para iadesi yapacağız diyor
Sanırım sadece başlığı okuyacak zamanınız vardı?
Ben bizzat bankacıyım,bahsettiğim şey ürünü almak para iadesi almak değil
Sözleşmeye de bakmak lazım ama icap kabul işlemi tamamlanmıştır bu aşamadan sonra cayma diğer tarafın muvaffakatine bağlıdır mesafeli sözleşmelerde alıcının cayma hakkı var ama satıcının yok biliyorum.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmeye de bakmak lazım ama icap kabul işlemi tamamlanmıştır bu aşamadan sonra cayma diğer tarafın muvaffakatine bağlıdır mesafeli sözleşmelerde alıcının cayma hakkı var ama satıcının yok biliyorum.
Engin Bey pazartesi sabahı bahsi geçen firmaya noterden ihtar çektirmeyi düşünüyorum, ürünü göndermeleri için izlemem gereken başka bir yol var mı?
cuma günü yaptığım alışveriş için bana güncelleme yapılmadığından fiyat yanlış yazılmış dendi ve biraz önce cep telefonuma mesaj attılar ürünün giriş fiyatı 980 TL dir diye fakat internet sitesinde hala 564 TL ye satıldığı gözüküyor.
Firmanın iyi niyetli olduğunu yada hatalı olarak o fiyat yazıldığını düşünmüyorum keza farkettiklerini bildiğimiz halde fiyatı değiştirme gereği duymadıkları gözüküyor.
Link:
http://www.bilisimbazari.com/asp/sho...6020&ID1=&ID2=