Eğer Türkiye web sitemden kullanıcılarıma ait bilgi isterse önce hangi ülkeye danışması gerekiyor sizce? Sunucunun bulunduğu ülkeye mi yoksa alanadının kayıtlı olduğu ülkeye mi yoksa alanadının orjin ülkesine mi?
Printable View
Eğer Türkiye web sitemden kullanıcılarıma ait bilgi isterse önce hangi ülkeye danışması gerekiyor sizce? Sunucunun bulunduğu ülkeye mi yoksa alanadının kayıtlı olduğu ülkeye mi yoksa alanadının orjin ülkesine mi?
Bu web sitesinde iletişim bilgileri yok mu? Korsan bir site mi?
Sitemde iletisim için sadece email adresi var. WHOIS bilgilerinde ise adres, kimlik ve email adresim örtülü. Site'de yasadışı bir yayın yok, Facebook benzeri üniversite içi sosyal bir ağ yaptım (programlama bilgimi geliştirmek adına ve CV'imde güzel dursun diye). Bir kişi diğerine küfür eder de birisi dava açarsa ben bilgileri Türkiye'ye teslim edip sırf birisi küfür etti diye hapse girmesini istemiyorum.
Önce alanadı sahibine başvurulur. Bu nedenle whois bilgilerinde alanadı sahibi bulunur. Private whois ile gizlenmiş alanadı sahibi ise, bu sefer alanadı sahibine ulaşmak için registrar ve gizleme servisinden alanadı sahibinin bilgileri elde edilmeye çalışılır. Bundan da olumlu sonuç alınamıyorsa hosting sağlayıcıya başvurulur. Tabi bu söylediklerimi Türkiye-Yabancı ülke diye ayırmadım. Çünkü yabancılar genelde yanıt bile vermiyorlar (interpol'ü ilgilendiren veya uluslararası bir suç değilse).