Maaşıma haciz geldi( Borcum yokken)
İş yerime bir bankadan maaş haczi geldi. Bankaya borcum olmadığını biliyorum ve bankaya gittim. onlarda araştırdı, bana borcum olmadığını ve hiçbir şekilde avutkatlık bir durum olmadığı söylediler. Maaş haczi kağıdının üzerindeki avukatlık bürosunu aradım, beni 2 gündür dosyanızı araştırıyoruz, dosyanızı bulamıyoruz diyerekten oyalıyorlar. Bu nasıl bir durum anlayamadım. İşyerime haksız yere maaş haczi geldiği için patronuma karşı madur oldum. Ayrıca iş yerimde şaşırmış durumda, çünkü patronumda avukatı aramış ve net bir cevap alamamış biz size döneceğiz demişler ama 2 gündür geri dönmediler. Acaba ben bu durumu nereye şikayet edebilirim. İş yerinde ve ailemle huzursuz olduk. Şimdiden teşekkürler
Cevap: Maaşıma haciz geldi( Borcum yokken)
Arkadaşım maaşına haciz gelmeden önce size icra dairesinden yazı gelmesi lazım.
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım maaşına haciz gelmeden önce size icra dairesinden yazı gelmesi lazım.
kağıt gelmedi.
Sabah icra dairesine gittim. Benim iş yerine gelen icra kagıdında alacaklı kısmı yanlış yazılmış. meger banka deyilmiş başkasına verdiğim senetten dolayı gelmiş. Nasıl böylebir hata yaparlar anlayamıyorum şimdi eşimi duruma inandıramıyorum.
Maaş haciz yazısını yazan memur başka bir dosya için yazdığı müzekkere üzerinde değişiklik yaparak düzenlemiştir alacaklı kısmını düzeltmeyi unutmuştur icra dairesine gidip yazının düzeltilmesini isteyebilirsiniz borcunuz yoksa dava açmanız gerekir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Maaş haciz yazısını yazan memur başka bir dosya için yazdığı müzekkere üzerinde değişiklik yaparak düzenlemiştir alacaklı kısmını düzeltmeyi unutmuştur icra dairesine gidip yazının düzeltilmesini isteyebilirsiniz borcunuz yoksa dava açmanız gerekir.
Teşekkur ederim ilginiz için :)