Cevap: Ev sahibine dava açmak?
Slm bende de benzer bir durum ile karşılaştım. Ev sahibine şifaen 2 sene oturacağım diyerek evi tuttum izlerleyen aylarda mevsim kış olunca ısınma problemleri çekmeye başladım; Girişten 8 ay sonra evden ayrılmaya karar verdim ve bir ay öncesinden bilgi verdim. Elektrik su aidat kira tüm ödemelerimi zamanında ve düzenli yaptığım halde bir kira bedeli olan depozitomu evi teslim ederken alamadım. Mazeret olarak sen bana 2 yıl oturucam dedin şimdi ben bu kış ortasında nereden kiracı bulucam diyerek depozitomu vermedi. Oysa 1 ay olmadan eve başka kiracı geldiğini takiplerimde gördüm. Yasal kira kontratıda yapmadık.
Ben şimdi bu depozitomu yasal yoldan alma imkanım varmı? Tam olarak bilen varsa ve cevap yazarsa sevinirim. Saygılar, iyi çalışmalar.
Öncelikle normal kişilerin cep telefon veya sabit telefon görüşmeleri(daha önce o numarayla alakalı mahkemeden dinleme kararı yok ise) kayıt altında değildir.Fazla para verdiğinizi ve mağdur olduğunuzu somut delillerle ispatlayabiliyorsanız mahkemelere başvurmak bir seçenek olabilir.Profesyonel yardım almanız lehinizedir zira hukuk bilmeden hukuktan faydalanmak pek mümkün değildir.
İkinci soruya gelirsek kira kontratları aksi belirtilmedikçe 1 yıl olarak kabul edilir ve yazılı olmak zorunda değilidir.Siz tek taraflı iddialarınızla(ev soğuk, sıcak, rutubetli, gürültülü, küçük, büyük vs.) 1 sene dolmadan evden çıkmak isterseniz zaten ev sahibi kiracı bulana kadar kirayı ödemek durumunda kalabilirsiniz.Zira 1 fazla kira ödemiş, ev sahibi de 1 ay sonra kiracı bulmuş ise durum hakkaniyetli gözükmektedir.Onun dışında hukuka başvurmak isterseniz iddia sahibi olarak tüm iddialarınızı belgelemeli ve doğru adımlarla(mahkeme süreci, deliller, mahkemeyi kazanma, icraya gitme vs.) istediğinizi almalısınız.Bu gibi durumlarda çok sonuç alınamadığı(Ortada kontrat yok, belge yok, ispat durumu sorun vs.) bilgisini de size hatırlatmış olalım.Kolay gelsin.
Teşekkürler açıklamalarınızdan dolayı fakat biraz zalimce olmadımı yoksa mesleğiniz geregimi bu kadar sertsiniz yanıtlarınızda. Ev sahibi kontrat olmadan vergi usulsüzlüğü yapmıyormu? Hep Ev sahiplerimi haklıdır yada büyük daima küçükden güçlüdür mantıgı adaletden yanadamı işliyor acaba?
Haklısın, falanca yere başvur hemen vermek zorunda kalır yazmadığımız için sert mi olduk.Sizi memnun etmek için olmayan şeyleri mi yazmalıydık(ki sadece sizi değil benzer durumda faydalanmak isteyen kişileri de yanıltmış olurduk).Valla bu tavırlar yüzünden yakında gönüllü olarak cevap yazanda bulamayacaksınız forumlarda.Bildiğiniz yere başvurun.Kolay gelsin.
Olumlu veya olumsuz buda bi ilgilenmek anlamındadır en azından diyerek teşekkürlerimi iletir. İyi günler dilerim, ben alacağımı aldım sizlerden paran varsa adaletde sensin kanun da sensin. Kolay gelsin.