İddianamenin İadesine CBS'nin İtirazının Üst Mahkemece Kabulü Üzerine Açılış nedemek
2 ay önce savcılıktan çağrıldım ifade verdim.benim ip üzerinden online bir oyuna girerek. başka birinin hesap bilgilerini almışlar. ben herhangi bir oyun oynamadığımı ve suçlamayı kabul etmedim.
Bugün e devlet üzerinden baktığımda dosya durumu: İddianamenin İadesine CBS'nin İtirazının Üst Mahkemece Kabulü Üzerine Açılış yazıyor. mahkeme tarihi filan yazmıyor. bu ne anlama geliyor. Teşekürler.....
Temel Dosya Bilgileri
MahkemeAntalya 4. Asliye Ceza Mahkemesi
Dosya Yıl/No...
Dosya Türü :Ceza Dava Dosyası
Açılış Tarihi :23/10/2013
Dosya Durumu: İddianamenin İadesine CBS'nin İtirazının Üst Mahkemece Kabulü Üzerine Açılış
Dava Türü: Bilişim Sistemindeki Verileri Bozma Yoketme, Erişilmez Kılma,Sisteme Veri Yerleştirme vb.
Taraflar
Adı Soyadı / Kurum Adı Taraf Rolü Vekilleri
Cevap: İddianamenin İadesine CBS'nin İtirazının Üst Mahkemece Kabulü Üzerine Açılış nedemek
Güncell lütfen konuya yardımcı olurmusunuz..
Cevap: İddianamenin İadesine CBS'nin İtirazının Üst Mahkemece Kabulü Üzerine Açılış nedemek
Savcılığın iddianamesinde görülen eksik veya yanlışlık nedeni ile mahkemece savcılığa iade edilmiş savcılığın üst mahkemeye itiraz etmesi ve bu itirazın kabul edilmiş olması nedeni ile ve kısaca hakkınızda kamu davası açılmıştır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığın iddianamesinde görülen eksik veya yanlışlık nedeni ile mahkemece savcılığa iade edilmiş savcılığın üst mahkemeye itiraz etmesi ve bu itirazın kabul edilmiş olması nedeni ile ve kısaca hakkınızda kamu davası açılmıştır.
Mahkeme tarihi nasıl öğrenecem ?
Size tebligat gelir e-devlet ten de görebilirsiniz duruşma tarihi verildiğinde.
Alıntı:
Konuya olan ilgi ve alakanizdan dolayı çok teşekkür ederim...
Alıntı:
Bahsettiğiniz durum bende de olmuştu savcı neden itiraz ediyor ? Yani savcı böyle bir durumda itiraz etme zorunluluğuna mı sahip yoksa dosyayı sıkı takip etmesinden ve dava açılmasına taraf olduğu için mi itiraz ediyor?
Savcının hem görevi hem işi bu o da hakim gibi bir hukukçudur hakimin kararına katılmıyorsa farklı düşünüyorsa itiraz edebilir örnekte görüldüğü gibi başka bir hakim bu fikrini uygun bulur itirazını kabul edebilir.Kısacası kıllık olsun diye yapmaz işi olduğu için yapar görevinin hakkını vermek adına yapar ki onlar da adalet müfettişlerince denetlenir bu denetlemeden yüzünün akıyla çıkmak için yapar vesselam.
Alıntı:
Savcının hem görevi hem işi bu o da hakim gibi bir hukukçudur hakimin kararına katılmıyorsa farklı düşünüyorsa itiraz edebilir örnekte görüldüğü gibi başka bir hakim bu fikrini uygun bulur itirazını kabul edebilir.Kısacası kıllık olsun diye yapmaz işi olduğu için yapar görevinin hakkını vermek adına yapar ki onlar da adalet müfettişlerince denetlenir bu denetlemeden yüzünün akıyla çıkmak için yapar vesselam.
Sonuç itibarıyla isteseydi itiraz etmezdi. Zaten itiraz olayınında sıklıkla karşılaşılan bir durum olduğuna inanmıyorum. Çünkü çoğu savcı bunlarla ilgilenmiyor bile itiraz şöyle dursun. Size pm yollayacaktım ancak pm için mesaj sınırım varmış o yuzden mail attım kontrol ederseniz sevinirim.