AVM'de yapılan hırsızlık hakkında.
Dün akşam saatlerinde Cep telefonum bir alışveriş merkezinin asansöründe pantolonumun arka cebinden çalındı. Asansör'de kamera olduğunu tespit ettim ve oranın güvenlik görevlilerine durumu bildirdim. Kamera görüntülerine bakılamayacağını, ancak emniyete gidip başvurduğum zaman izin ile kameralardaki görüntülerin izlenebileceğini söylediler. Emniyete gidip ifademi verdim. "O AVM'de kameralar çalışmıyor, çok hırsızlık oluyor ve çalışmadığı için bakamıyoruz yanıtını aldım. Eğer böyle bir şey varsa mağduriyetimin sorumluları AVM yetkilileri oluyor mu ? Ne gibi bir yol izlemem gerekli bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. İnternetten bu konuya benzer 4 gün önce yapılan bir haber buldum. AVM'de bir hırsızlık olayında kameralar çalışmadığı için AVM'yi mahkemeye veren mağdur şahıs haklı bulunmuş ve Mahkeme AVM'nin kişilerin güvenliğini sağlamaya mecburdur yanıtını almış. Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler, İyi çalışmalar.
Cevap: AVM'de yapılan hırsızlık hakkında.
Yazdığınız habere göre yanıt veriyorum: AVM kişilerin güvenliğini korumak durumunda, eşyaların değil... anlamı çıkıyor. Ayrıca kameraların çalışmaması kusuru ancak arttırır. Kameralar suçluyu tespit eder, suçu önlemez.
Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.
Bahsettiğim haber : http://www.dunya.com/hirsizliktan-al...lu-205179h.htm
Bu habere göre değerlendirilebilinir mi ?
Valla Yargıtayın haberdeki kararı doğru ise Yargıtay AVM'yi sorumlu tutuyor. Bu karara dayanarak dava açarsanız sonucunu paylaşırsanız sevinirim. Yargıtayın çok yeni bir kararı çünkü uygulaması nasıl olacak bakalım.