Dikey geçiş sınavı muafiyetindeki keyfilik ve eşitsizlik
İyi günler 2011-2012 yılında bir üniversiteye dikey geçiş sınavı ile elektrik elektronik mühendisliği bölümüne yerleştim daha önceden bitirdiğim 2yıllık meslek yüksek okulu ve 1 sene okuduğum mühendisliği kazandığım için kaydımı sildirdiğim elektrik öğretmenliği ders içeriklerini ve transkriptimi muafiyet komisyonuna verdim komisyon değerlendirmesinde sadece 6 adet dersime muafiyet verdi ve ilgili bölüme başladım 2012-2013 dönemi başında tekrardan muafiyet dilekçesi verdiğimde elektrik öğretmenliği bölümünden geçtiğim 4 adet dersi muaf etttiler.simdi asıl anlatmak istediğim 2013-2014 döneminde yani bu sene dikey geçiş sınavıyla gelen öğrencilerin 19ile 22 ders arasında ders muafiyeti yaptılar (yani sadece 2 yıllık meslek yüksek okulundan aldığı derslerden) bizde önceki dgsliler olarak bu muafiyetten yararlanmak istedik fakat bize hiçbir dersimizin muaf edilemeyeceğini sizin girdiğiniz komisyon katıydı bu seneki komisyon yumuşak davrandı o yüzden bu sene böyle oldu diye cevap verdiler idare mahkemesine dava açmak istiyoruz kazanma ihtimalimiz nedir dava ne kadar sürede sonuçlanır bilgisi olan kişilerden yardım istiyorum şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Dikey geçiş sınavı muafiyetindeki keyfilik ve eşitsizlik
cvp verebilecek idari davalardan anlayan tecrubeli bir arkadaşımız bir büyüğümüz yok mu?????