İcradan dolayı ikametgah sorunu
2011 yılında iflas ettim ve herseyimi kaybettim. Şuan bankalara 3. şahıslara ve vergi dairesine borçlarım var. Banka hesaplarıma bloke arabama haciz kondu. benim asıl öğrenmek istediğim 2012 yılında evlenirken eşimle mal ayrımı rejimi sözleşmesi yaptık. Böylece benim borçlarımdan dolayı eşimin mal varlığına zarar gelmeyecekti. tek başıma oturdugum evden 1 yıl önce ayrıldım. ikametgahım orada hala aldırmadım. tabi ben cıktıktan sonra eve baska birisi tasınınca ikametgahım sanırım boşa cıktı. suan oturdugumuz eve sadece eşim kendi ikametgahını aldırırsa benim borclarımdan dolayı haciz işlemi uygulanırmı.:(
Cevap: İcradan dolayı ikametgah sorunu
Haciz edilmesi caiz eşyaların mülkiyetinin sadece eşinize ait olduğunu ispat edebilecek misiniz? Fatura vs... Yoksa ortak kullanım sayılır.
ewet televizyon buzdolabı vs hepsinin faturası eşimin adına. oturdugumuz yere sadece eşim igametgahını ben almıcam. sorun olmaz diyorsunuz. tşkler.
Alıntı:
ruzbe rumuzlu üyeden alıntı
ewet televizyon buzdolabı vs hepsinin faturası eşimin adına. oturdugumuz yere sadece eşim igametgahını ben almıcam. sorun olmaz diyorsunuz. tşkler.
yeni yasa gereğince zaten televizyon vs yani borçlunun ve ailesinin hayatlarını idame ettirebilmesi için gerekli eşyalar haczedilemiyor. Günümüzdede tv ve bulaşık çamaşır makinesi vs lüzumlu eşya haline geldi. Haczedilmez korkmayın. Zaten bunları alacak yediemin bile kalmadı neredeyse memlekette. Hacze bile gidilmiyor artık neredeyse