Apartman kararlarının ayrıca noter onay gerekiyor mu?
Aslında bir kaç sorum var önce konuyu özetlemek istiyorum. Biz Apartman olarak toplantı yaptık(usulüne uygun).Burada Apartman çatısının akması nedeniyle onarımı, çatı tabanını köpüklenmesi ve bodrum tavanının köpüklenmesi kararı aldık. Kararda hangi şirkete yaptırılacağını belirledik. Acaba;
1- Alınan karar 19 kişi evet yapalım dedi. (13 katılım 6 vekalet var) evet kararı geçerli midir?(32 daireyiz)
2- Bu kararın ayrıca noterden onaylanması gerekir mi?(Defterimiz noter onaylı)
3-İşi yapacak firma ile sözleşmeyi noter aracılığı ile mi yapmalıyız?
Teşekkür ederim.
Cevap: Apartman kararlarının ayrıca noter onay gerekiyor mu?
Yönetim defteri noter onaylı ise (ki olmak zorunda) aldığınız kararları tekrar Noterliğe onaylatmanıza gerek yok. Dolayısıyla ihaleyi vereceğini şirket ile de noter tasdikli sözleşmeye de gerek yok. Yönetim kuruluna bu konuda sözleşme yapma ve ödeme yapma yetkisi verildiyse tek başına yönetim de sözleşmeyi yapabilir.
Cevap: Apartman kararlarının ayrıca noter onay gerekiyor mu?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Yönetim defteri noter onaylı ise (ki olmak zorunda) aldığınız kararları tekrar Noterliğe onaylatmanıza gerek yok. Dolayısıyla ihaleyi vereceğini şirket ile de noter tasdikli sözleşmeye de gerek yok. Yönetim kuruluna bu konuda sözleşme yapma ve ödeme yapma yetkisi verildiyse tek başına yönetim de sözleşmeyi yapabilir.
Teşekkür ederim sayın litigation.