Emekli ikramiyesi haczedilir mi?
Selam.1 yıl sonra emekli olacağım.Ancak bir bankanın kredi kartı borcundan dolayı maaşımda haciz var.Borç çok.Emekli olana kadar bitmez.Maaşımı yapan memur emekliliğini istersen emekli ikramiyeni alamazsın,tamamı bankanın icrasına yatırılır dedi,Bende emeklilere muvaffakatname vermedikçe hiç bir kesinti olamayacağını emekli ikramiyeminde doğal olarak emekli olduktan sonra kazanılan bir para olduğunu söyledim ama kafama takıldı.Emekli ikramiyesi haczedilir mi?
Cevap: Emekli ikramiyesi haczedilir mi?
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
Selam.1 yıl sonra emekli olacağım.Ancak bir bankanın kredi kartı borcundan dolayı maaşımda haciz var.Borç çok.Emekli olana kadar bitmez.Maaşımı yapan memur emekliliğini istersen emekli ikramiyeni alamazsın,tamamı bankanın icrasına yatırılır dedi,Bende emeklilere muvaffakatname vermedikçe hiç bir kesinti olamayacağını emekli ikramiyeminde doğal olarak emekli olduktan sonra kazanılan bir para olduğunu söyledim ama kafama takıldı.Emekli ikramiyesi haczedilir mi?
Söylediğiniz haczedilemezlik durumu emekli maaşı için geçerli, emekli ikramiyenizin borcunuza karşılık gelen kısmı haczedilir, bu tamamına karşılık geliyorsa tamamı haczedilebilir.
Cevabınız için teşekkürler.Ancak emekli ikramiyemi ödeyecek olan emekli sandığı nerden bilecek ki benim maaşımda haciz olduğunu veya bir başka deyişle ne kadar borcum olduğunu...
İcra müdürlüğü emekli sandığına haciz yazısı gönderebilir.
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
emekli maaşınıza haciz konulması için yazı yazıldığı zaman haberleri olacak. Dolayısıyla onlar bir yazı ile dosya borcunuzu soracaklardır. Güncel borç bildirilince o miktar kadar emekli ikramiyenizi keserler