Küfür ettiğini itiraf etti, tek şahit ile dava açabilir miyim?
Merhabalar. İş yerinde Daha önce arkamdan konusup küfür eden bir arkadaş yine iş yerinde bir konu için konuşmamız gerektiğinde arkamdan konuşup küfür ettiğini itiraf etti. İtiraf ettiğinde arkamdan küfür ettiğini duyan kişide vardı yanımızda 3 kişiydik odada ve ben bu arada telefonumdan ses kaydı yapmaktaydım. Bu konuşmamız sırasında beni tehdit ettiği ve üzerime yürüdüğü gözükmez ama üzerime yürüyerek bağırdığı kayıt altındadır.
Bu kişiye dava açabilirmiyim. Teşekkürler.
Cevap: Küfür ettiğini itiraf etti, tek şahit ile dava açabilir miyim?
Ses kaydı çok istinai durumlarda hukuka uygun delil olmaktadır, kaldı ki sizin kayıtta sadece bağırma sesi duyuluyormuş. Savcılığa olaya tanık olanın tanıklığı ile başvurabilirsiniz, sizin tanığınızın ve karşı tarafın ifadeleri alınır, hayatın olağan akışına göre takdir edilir, bunun sonucunda kamu davası açılabilir. Fakat tahminim ihtimali çok düşük.
Cevap: Küfür ettiğini itiraf etti, tek şahit ile dava açabilir miyim?
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kayıtta evet bağırma sesleri var fakat ettiği küfürün niteliği ve bunu arkamdan söylediğini yani arkamdan küfür ettiğini kabul ettiğide bulunmakta. Açıkçası ettiği küfürden ötürü ve artık bunu kendimde duydum bunun yanına bırakmak istemiyorum. Daha önce bana küfür eden bir kişi ile kavga ettim fakat haklı durumda iken haksız oldum şimdide sinirime yenilmek istemiyorum hukuki yollara başvurmak istiyorum. Tazminat davası açmak istiyorum.