İdarenin Hangi Kararı İçin İptal Davası Açmalıyız?
Merhaba değerli arkadaşlar,
Benim sizlerden, şu konuda bir ricam olacak. Bir kurumun sınavına giren ve sınavın sonuçları sadece internet üzerinden ilan (17/09/2013) edilen ve daha sonra idareye farklı bir tarihte (18/09/2013) dilekçe ile başvurarak hatanın düzeltilmesini isteyen, ancak idare tarafından 17/09/2013 tarihli ve ... sayılı "herhangi bir maddi hata yoktur" cevabını (29/09/2013 tarihinde PTT ile eline ulaştığı) alan bir kişi, idare mahkemesinde davalı idarenin hangi kararının iptalini isteyecektir? İnternet sitesinde yayımlanan 17/09/2013 tarihli kararın mı, yoksa 17/09/2013 tarih ve ... sayılı kararın mı?
Hukukçu arkadaşların görüşünü acilen bekliyorum.
Teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Bu konu hakkında bir dilekçe bile hazırladım. Bu konuda avukat desteğinin maliyeti ne olur?
Cevap: İdarenin Hangi Kararı İçin İptal Davası Açmalıyız?
İlki karar ikincisi cevaptır cevabın değil kararın iptali istenebileceğine göre sınavda verilen nota itiraz edilir hata yoktur cevabına değil.
- - - Updated - - -
Avukat maliyetini başvuracağınız avukatla serbestçe kararlaştırabilirsiniz.
Engin Bey, çok teşekkür ederim. Bende öyle düşünmüştüm, ama yine emin olamamıştım. Açıkçası davayı kazanacağım konusunda bir kuşkum yok (hukukçu değilim, ama öyle tahmin ediyorum :)) Dilekçem bile hazır yani :)
Bir de şunu merak ediyorum. Ben dava için avukata ödediğim vekalet ücretini, davayı kazandığım zaman geri alabiliyor muyum?
Maddi hata cevapların muhtevası incelenmeden verilen puanların yeniden toplanıp puanın hesaplanmasıdır maddi hata yoktur kararına itiraz yeniden aynı incelemeyi yaptırmak olur siz cevaplarınıza güveniyorsunuzdur cevaplara verilen puanlara itiraz ediyorsunuzdur kanaatimce dolayısıyla açmanız gereken dava maddi hatanın düzeltilmesine ilişkin değildir heralde.
Avukatlar aldıkları parayı vermezler :DD
Doğru söylüyorsunuz Engin Bey, maddi hatanın düzeltilmesi için dava açmıyorum, çünkü toplamayı doğru yapıyorlar, ancak soruların değerlendirilmesinde (puanlanmasında) hatalılar :) Avukatlarda muhasebeciler gibi o zaman :) Alınan para geri verilmez hesabı. :)
Mahkemenin idareye yükleyeceği vekalet ücreti çok cüz'i olduğu için ayrıca idareden bu ücretleri tahsil etmek neredeyse imkansız olduğu için alınan ücreti iade pek olmaz.
ilki karar ikicinsi cevap oldugundan ilkine isteyecektir