Oğlum Almanya'dan geldi diyen ev sahibi
merhabalar. kira kontratım bitmek üzere(bitmesine 20 gün var) ve ev sahibim bana ihtar çekerek oğlunun Almanya dan geleceğini ve evde oturacağını söylemiş.çevremdeki birçok ev sahibini tanıyan kişi bunun doğru olmadığını ev sahibinin bu eve kiracı getireceğini ifade ediyor.benim bu konudaki haklarım nelerdir.ev sahibi eve gerçekten kiracı getirilmez ise neler yapabilirim.(kiralarımı günü gününe düzenli ödüyorum).teşekkürler
Cevap: Oğlum Almanya'dan geldi diyen ev sahibi
Ben de bir ev sahibi olarak farkli nedenden dolayi bu tip bir olaya sahit oldum size noterden ihtar cekilerek kira kontratinin sonlandirilacagi konusunda bilgi vermis oyle boyle mahkemelik okuyorsunuz. Ve sonu belli bir yolculuga cikiyorsunuz biraz zaman kazaniyorsunuz ama sonu malesef olan bir yolculuk,
Bu arada hukukcu degilim sadece kisisel gorusum
Cevap: Oğlum Almanya'dan geldi diyen ev sahibi
Mahkemelik olmayı gerektirecek bi durum yok şu an.ben dediği gibi evden çıkacağım.burda eğer dediği gibi evlenip gelecekse zaten sorun olmaz.ama daha yüksek fiyata kiracı getirirse ben bu kişiden şikayetçi olmak istiyorum.bana yalan ihtar çekip bunları yapmaya hakkı yok. Ama kiraladığı kişiyi bulsam bile kiraladığını nasıl ispatlıyacağım..nasıl yol izlemek gerek..