Avukat miras islemlerini yapmiyor ! Nasil bir yol izlemeliyiz.
Merhabalar. 2009 yilinda babannem ve dedem vefat etti. Onlardan kalan miraslari 3 kardes olan babamlar aralarinda bir sorun olmadan bölüstüler . Bu sirada hepsi Almanya"da bulunuyordu ve Türkiye'ye geldiler. Ancak bu islere aracilik eden avukat 6 yildir tapulari hak sahiplerine gecirmedi.Tüm mirascilar yurt disinda oldugu icinde avukat sürekli önümüzdeki aylara salliyor islemleri.. ve böyle böyle tam 6 yil oldu.. Son aradigimda avukati telefonlarini degistirmis bir kac aydir haber alinamiyormus..
Izmirdeki daireye dogal gaz vs. islemler yaptirmak istiyoruz ancak tapu olmadigi icin hic bir sey yaptiramiyoruz yildir.
Tüm bunlar üzerinde halam ve amcam Almanya'da konsolosluk vasitasiyla anneme vekalet verdi tapu devri icin.. Izmir"de bulunan daireyi babama vermek icin. Yani onlarin yerine tapuda annem imza atacak.Simdi benim sormak istedigim vekalet yoluyla tapunun devri mümkünmüdür daire icin. Herhangi bir vergi ödemek zorundamiyiz ? ve babamlarin vakti Türkiye'de cok kisitli olacak. Sadece 2 haftaligina isten izin alabildiler. Ocak ayinda tüm islemleri halletmek istiyorlar. 2 haftalik bir süre bu islemler icin yeterlimidir.Umarim yeterince aciklayaci olmustur. Simdiden tesekkür ederim
Cevap: Avukat miras islemlerini yapmiyor ! Nasil bir yol izlemeliyiz.
Olayın avukatla olan ilgisini anlaymadım
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Olayın avukatla olan ilgisini anlaymadım
pardon olayi anlatirken unutmusum. mirasin paylasimi sirasinda vekaletler avukata verildi.tüm kardesler yurt disinda oldugu icin avukat halletcekti tüm bu islemleri..ve yüksek bir ücret ödendi avukata
Bizim bir litigation diye avukatların avukatı bir üyemiz var umarım o görür bu konuyu :DD
Avukattan ümidi kesin bu işlemleri siz yapabilirsiniz acele ederseniz 2 haftada bitebilir olmadı başka bir avukata verin vekalet.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bizim bir litigation diye avukatların avukatı bir üyemiz var umarım o görür bu konuyu :DD
Avukattan ümidi kesin bu işlemleri siz yapabilirsiniz acele ederseniz 2 haftada bitebilir olmadı başka bir avukata verin vekalet.
peki 4 yildir tapu gecmedigi icin herhangi bir cezai islem uygulanir mi ?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Uygulanmaz.
öncelikle bayraminizi kutluyorum. son olarak bir sey sormak istiyorum.
Babam ve vekaletlerin bulundugu annem ocak ayinda tapu islemlerini gerceklestirmek icin Türkiye'ye geliyorlar. Babam evin tapusunu benim üzerime gecirmek istiyor. Bunu yapmakta herhangi bir sorun olusur mu ? Simdiden tesekkürler
Sizin de bayramınız kutlu olsun 18 yaşını doldurduysanız bir zorluğu yok siz ya da vekilinizin de bulunması gerekir.
Kalan miras malları alt alta yazar mısınız (yer belirtmenize gerek yok. Örnek 1000 m2 arsa, 4 ev vs. gibi)
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kalan miras malları alt alta yazar mısınız (yer belirtmenize gerek yok. Örnek 1000 m2 arsa, 4 ev vs. gibi)
1 Daire
1 Dubleks ev
1 Araba
1 Traktör
25 Dönüm arazi
benim bildiklerim bu kadar