Sigortam yok kızımın hastane masraflarını nasıl karşılanır.
Merhaba,
19 Ağustosta işimden ayrıldım. Sigortam şu anda yok. 4,5 yaşında bir kızım var onun hastene masraflarını ödeyemek nasıl olacak. 7 yaşından küçüklere devlet sigorta olsun olmasın bakıyor dedi çevremdekiler. Emin olamadım. Bu konu hakkında bir şey bileniniz varsa yardımcı olmanızı isterim. Şİmdiden teşekkür ederim.
Cevap: Sigortam yok kızımın hastane masraflarını nasıl karşılanır.
18 yaşından küçükler genel sağlık sigortasından faydalanmaktadır herhangi bir işleme gerek yoktur hastaneye gittiğinizde kimliğini ibraz etmeniz yeterlidir.
Yani benim için geçerli değil kızım için geçerli diyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim tekrardan şu anda ssk hiçbir şekilde sağlıkla ilgili aylık para yatırmıyorum. Yine geçerli mi kızım için? Kendim için geçerli olması için 30 tl para yatırmam gerekiyormuş galiba.
Evet kızınız için geçerli diyorum pirimleri devlet yatırıyor sizin faydalanmanız için kaç para yatırmanız gerekiyor bilmiyorum.
18 yaş altı devlet güvencesinde ama bazen sistemlerde cıkmayabiliyor bunun için en garanti yöntem tam bilmiyorum fakat nüfus müdürlüğü yada SSK dan bir güncelleme yapılarak ücretsiz tedavi olabiliyor sizinde gelir testi yaptırmanız gerekiyor gelir testine göre en az 30 tl den başlayarak prim ödeyerek hastanelerden faydalabilirsiniz gecmiş olsun
Tamamen bedava değil küçük çocuklar, muayene,reçete parası alınıyor,
ilaç paralarının bir kısmıda alınıyordur.
Özel hastanelerde 25-30 Lira bazılarında 40-50 Lira muayene ücreti için fark alınabiliyor devlet hastanesi ve sağlık ocaklarında 8 liraydı zannedersem ilaç için belli bir yüzde alınıyor cüzi bir şey oranı tam bilmiyorum.