Resmi tatillerde zorunlu çalıştırılma Hk.
Merhaba
Özel bir şirkette memur statüsünde vardiyalı olarak çalışmaktayım.
a) Resmi tatillerde, fabrikada aynı statüde olmamıza rağmen daimi gündüz çalışanlarına tatil izni veriliyor.Vardiyada çalışanlara izin verilmiyor.Ben resmi tatillarde çalışmak istemiyorum.Bu durumda amirlerime haber vererek yada vermeyerek işe gelmesem işveren yasal olarak haklı olurmu ?
b) Günlük izin kullanım durumunda bizden yıllık izin olarak düşülüyor.Bu durum yasal olarak normalmidir?
Kolay gelsin iyi çalışmalar...
Cevap: Resmi tatillerde zorunlu çalıştırılma Hk.
Alıntı:
FatihBalik rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Özel bir şirkette memur statüsünde vardiyalı olarak çalışmaktayım.
a) Resmi tatillerde, fabrikada aynı statüde olmamıza rağmen daimi gündüz çalışanlarına tatil izni veriliyor.Vardiyada çalışanlara izin verilmiyor.Ben resmi tatillarde çalışmak istemiyorum.Bu durumda amirlerime haber vererek yada vermeyerek işe gelmesem işveren yasal olarak haklı olurmu ?
Sözleşmenizle veya ek bir belge ile fazla çalışmayı kabul ettiğinize dair bir taahhütte bulunduysanız, işveren haklı da olabilir duruma göre.
Alıntı:
FatihBalik rumuzlu üyeden alıntı
b) Günlük izin kullanım durumunda bizden yıllık izin olarak düşülüyor.Bu durum yasal olarak normalmidir?
Normal değildir, normalde olması gereken izin aldığınız günün ücretinin kesilmesidir.
Cevap: Resmi tatillerde zorunlu çalıştırılma Hk.
Erdoğan bey öncelikle haklarımızı öğrenmemizi sağladığınız için teşekkür ederim.
Peki işe girerken imzalattıkları iş sözleşmesini ve fabrika kuralları belgesini insan kaynaklarından biz ya da avukat aracılığıyla birer kopyasını almamız yada okumamız mümkünmüdür? çünkü işe girerken sadece belgelerin neresine imza atacağımız gösterildi o kadar, sözleşme içeriğini okuma imkanımız olmadı.