Ek Kart Borçumu 2.Kez Yapılandırdım 4 Taksit Ödedim Ama Suan Ödeyemiyorum
Iyi günler
daha önce şirketimiz vardı iflas ettik suan elimizde kalan sadece borçlar her neyse kredi kartı dan dolayı avukatta bulunan dosyayı 18 ay boyunca 250 tl olarak taksitlendirdik 4-5 taksik ödendi ama aksilikler üst üstte geldi ( önümüz kış- okul vs ) suan ödeyemiyoruz ama tutuklama kararı cıkabilir diye endişe ediyoruz...
Tutuklama kararı cıkmadan nasıl ödeyebiliriiz ?
Fes etme gibi bi ihtimalimiz var mı ?
Tekrar yapılandırma hakkımız var mı ?
Nasıl bi yol izlememiz gerekli ?
Teşekkürler ...
Cevap: Ek Kart Borçumu 2.Kez Yapılandırdım 4 Taksit Ödedim Ama Suan Ödeyemiyorum
Alıntı:
meto55 rumuzlu üyeden alıntı
Tutuklama kararı cıkmadan nasıl ödeyebiliriiz ?
Yapılandırma dediğiniz şey, alacaklı vekili avukatla ödeme planı yapıp ödeme taahhüdünde bulunmanızsa, avukatla anlaşmak dışında bir seçeneğiniz yok, avukat tazyik hapsi için başvurursa tutuklanabilirsiniz.
Alıntı:
Fes etme gibi bi ihtimalimiz var mı ?
Yok.
Alıntı:
Tekrar yapılandırma hakkımız var mı ?
Avukatla anlaşırsanız , var.
Alıntı:
Nasıl bi yol izlememiz gerekli ?
Avukatla anlaşmaktan veya borcun tamamını kapatmaktan başka bir seçenek malesef yok.
Cevap: Ek Kart Borçumu 2.Kez Yapılandırdım 4 Taksit Ödedim Ama Suan Ödeyemiyorum
Erdoğan Bey Bilgilendirme İçin Teşekkürler ...
Borcu Avukatın Ofisinde İmzaladıktan Sonra Avukat Asistanı İle İcra Daieresindede İmza Attık,Sanırım Taahüdü Orada Verdik
Yapılandırmadan Sonra Taahhüdü İmzalamak Zorunda Mıyım ?
Sizin yapılandırma dediğiniz şey aslında yapılandırma değil,
avukatla anlaşarak bir ödeme planı yapmışsınız ve bu ödeme planına uyacağınıza dair taahhütte bulunmuşsunuz.
Artık imzalamışsınız taahhütü, zorunda değildiniz elbette, ama ödeme taahüdünde bulunmasaydınız avukatta borcun taksitler halinde ödenmesini kabul etmeyecekti zaten.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sizin yapılandırma dediğiniz şey aslında yapılandırma değil,
avukatla anlaşarak bir ödeme planı yapmışsınız ve bu ödeme planına uyacağınıza dair taahhütte bulunmuşsunuz.
Artık imzalamışsınız taahhütü, zorunda değildiniz elbette, ama ödeme taahüdünde bulunmasaydınız avukatta borcun taksitler halinde ödenmesini kabul etmeyecekti zaten.
evet ödeme planı yaptık suan üzermde hiç bi mal varlığım yok sadece evimdeki eşyam var ben avukatla uzlaşma yoluna gitmesem eşyayı alma dışında bi işlem yapılabilir mi ?
Alıntı:
evet ödeme planı yaptık suan üzermde hiç bi mal varlığım yok sadece evimdeki eşyam var ben avukatla uzlaşma yoluna gitmesem eşyayı alma dışında bi işlem yapılabilir mi ?
Taahhudu ihlal nedeniyle disiplin hapsi talepli dava açar ve 3aya kadar hapis cezasiyla cezalandirilmanizi saglayabilir.
Bağlı olduğunuz kolluk kuvvetinde tanıdığınız varsa idare edebilirler
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Bağlı olduğunuz kolluk kuvvetinde tanıdığınız varsa idare edebilirler
Önce idare ederler, sonra da tahmin etmediğiniz anda hapsi boylarsınız. En doğru çözüm yine anlaşma yaptığını avukatlar ile refinansman anlaşması yapmak! İyiniyetinizi gören hiçbir avukat canınızı yakmaz, tam tersine yardımcı olur. Sakın inatlaşmayın, yol göstermesini rica edin.