İdare mahkemsİnde davali 30 gÜnlÜk cevap verme sÜresİ hakkinda
Ankara İdare mahkmesİne acmis oldugum y.d İstemlİ davada davali jandarma genel komutanligi davali taraf 30 gÜn İÇİnde mahkemeye herhangİ bir savunma vermemiŞ mahkeme bu sÜrenin gecmesinden dolayi ne gibi bir karar cikarta bilir sizce mahkeme sonuclanir mi yoksa savunmayi birdaha vermesi icin tekrrar emir mi cikartir yardimci olursaniz sevinirim..
Cevap: İdare mahkemsİnde davali 30 gÜnlÜk cevap verme sÜresİ hakkinda...
Davalı idare savunma yapmak zorunda değil. Ancak mahkeme kurumdan bir bilgi istediyse ve kurum bu bilgiyi göndermemekte israr ediyorsa mahkeme tekid eder. Tekid yazısında cevap verilmediği takdirde ilgililer hakkında soruşturma başlatılacağı yazar.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Davalı idare savunma yapmak zorunda değil. Ancak mahkeme kurumdan bir bilgi istediyse ve kurum bu bilgiyi göndermemekte israr ediyorsa mahkeme tekid eder. Tekid yazısında cevap verilmediği takdirde ilgililer hakkında soruşturma başlatılacağı yazar.
anladım peki tekid etmeyip benım dosyam üzerinden karara varma gıbı bı durum soz konusu olabılır mı
Olmaz. Zaten tekid edince istesiği evraklar mutlaka gelir.
Alıntı:
ulascalisir rumuzlu üyeden alıntı
Olmaz. Zaten tekid edince istesiği evraklar mutlaka gelir.
tekid edip evraklar geldıkten sonra mahkeme karar varır mı?
Davanın konusu na göre değişir. Mahkeme ilk önce yürütmeyi durdurma istemini değerlendirir. Sonra ara karar. Daha sonrada karar. İdari mahkemesinin davayı karara bağlaması ülkemizde ortalama 1 yıl 3 ay sürüyor.
Mahkeme benim lehime bi ara karar verim yd durdurursa benim o kurulusun bunyesine atama yaparsa kararin kesinlesmesinimi bekleyecegim yoksa ara kararda gidip kaydimi yaptirabİlİrmİyİm.
elindeki belgelere göre karar verir