Mahkeme Süresince ödemiş olduğum nafakayı geri alabilirmiyim?
2012 nin Aralık ayında çocuğuma şiddet uygulayan boşanmış olduğum velayeti kendisinde bulunan anne ve anneanneyi savcılığa suç duyurusunda bulunarak velayet davası açtım.Suç duyurusunda bulunduğum gün 11 yaşındaki oğlum mahkemenin ara kararıyla mahkeme sonuçlanıncaya kadar velayeti bana verildi,aynı anda kamu davası açılmış olup anne ve anneanneye 6 şar ay hapis cezası çıkmış bu ceza paraya çevrilmiştir.velayet davası da 3 Ekim 2013 te sonuçlanmış olup 2002 doğumlu oğlum bana 2006 doğumlu kızımda annesine verildi.
Benim öğrenmek istediğim 10 ay boyunca kızım annesinde oğlumda bende olmasına rağmen boşanma esnasında karar verilen kızım yararına 100 TL,oğlum yararına da 150 TL olmak üzere toplamda 250 TL nafaka ödedim.Oğlum için ödemiş olduğum 10 ay toplamda 1500 TL yi geri alabilir miyim?
Cevap: Mahkeme Süresince ödemiş olduğum nafakayı geri alabilirmiyim?
Velayet davası açtığınız anda, nahafakanın da kaldırılmasını talep etmiş miydiniz? Bu talebiniz olsaydı ödediklerinizi geri isteyebilirdiniz ama bu aşamada geri istemeniz çok olası görünmemektedir.
Cevap: Mahkeme Süresince ödemiş olduğum nafakayı geri alabilirmiyim?
Yok talep etmedim.Ben Gebzede oturduğum için lüleburgazdan bir avukat tuttum ve kendisine bıraktım fakat avukatım dava dilekçesinde belirtmemiş anladığım kadarıyla.
Dava bitti ve sonuçlandı geriye dönük 10 aylık nafakayı talep etme şansım yokmu? Sonuçta mahkemenin ara kararı ile çocuk bana verildi.10 ay dava sürdü dava süresince kızım annesinde oğlumda bende kaldı.Yine dava sonucuna göre kızım annesine oğlumda bana verildi.10 ay boyunca oğlum bende olmasına rağmen oğlum için ödediğim nafakayı alma şansım varmı?