Bir baba olarak olarak boşanma süresinde uğradığım şiddet sonucu 6284 sayılı kararla korunuyorum eşim nafaka alırmı
Öncelikle böyle bir siteyi açıp fikirlerinizi paylaşabildiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
Eşimden 28/06/2012 senesinde yerel mahkemenin eşimin kusurlarından dolayı ile boşandım kızımın velayetini aldım,fakat hakim tedbir,yoksulluk nafakası ile ilgili bir karar vermedi.Eşim davayı Yargıtaya taşıdı Yargıtay boşanmayı onadı,tedbir nafakasından dolayı bozdu.Tekrar 15 günlük yasal süre geçtiği halde tashihi karara gittiler,bunun sonucunda Yargıtayca ret oldu,mahkeme kaleminden 7/10/2013 tarihinde boşanma şerhini koydurdum.
1.Boşanma davam sürerken tehditten dava açtı bu davada beraat ettim
2.Bana şiddet uyguladığı için,kendisine sulh ceza mahkemesinde dava açıldı şikayetçi olmadığım halde 3000 TL adli para cezası aldı 5 yıl hgb verildi
3.Tarafıma 3 sefer 6284 sayılı koruma kararı çıkarıldı,yinede bu koruma kararı içinde evime gelerek çıkan kavga sonucu karakolluk olduk
Bir baba ve erkek olarak sorularıma yardımcı olmanız dileğiyle.
1.Anladığım kadarı ile tedbir nafakası için tekrar mahkeme olacak,1000 TL emekli maaşım var ve 500 TL kira gelirim ne kadar tedbir nafakası olur
2.Eşimin herhangi bir geliri ve sosyal hakkı yok yukarıda belirtiğim sebeplerden dolayı ayrıca yetişkin iki kızımın yanımda olması sebebi ile(reşit olan yine okuyor)hakim yoksulluk nafakası verir mi?
3.Haksız yere karar düzeltmeye ve tarafıma verilen koruma kararlarından sonra kendisinden manevi tazminat alabilir miyim.
4.Eşim sadece ev hanımı herhangi bir işte çalışmadı 2002 senesinden önceki evime hak talep eder mi
İmkansızlıklardan dolayı Avukatım yok Çok değerli avukatlarımın fikirlerine ihtiyacım var saygılarımla
Cevap: Bir baba olarak olarak boşanma süresinde uğradığım şiddet sonucu 6284 sayılı kararla korunuyorum eşim nafaka alırmı
Sanırım bir avukat meslektaşımızdan yardım almanızda yarar var.
Cevap: Bir baba olarak olarak boşanma süresinde uğradığım şiddet sonucu 6284 sayılı kararla korunuyorum eşim nafaka alırmı
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım bir avukat meslektaşımızdan yardım almanızda yarar var.
Haklısınız bu sitedeki sayın avukatlardan bir bilgi alırsam adımımı ona göre atmak istiyorum saygılarımla
Rica etsem sayın hukukçu arkadaşlardan yardımcı olacak varmı