İcra müdürü telefonu suratıma kapattı.Şikayetçi olabilir miyim?
İcra müdürü telefonu suratıma kapattı.Şikayetçi olabilir miyim?
Ben tekliflerimi esatis.uyap.gov.tr den veriyorum.İhale için...Sonuçlarını öğrenmek için telefon ettiğimde bana bilgi vermek zorunda olmadığını söyleyerek hiçbir kabahatim yokken bana kızarak telefonu suratıma kapattı.Ne söylediğini de anlamadım?Mırıldanarak telefonu suratıma kapattı...
Bundan dolayı nasıl savcılığa şikayetçi olabilirim? Biri böyle değil? Bir çoğu işini doğru düzgün yapmıyor!!!
Cevap: İcra müdürü telefonu suratıma kapattı.Şikayetçi olabilir miyim?
TCK'da telefonu surata kapatma diye bir suç yoktur.Olayın savcılıkla alakası olmamakla beraber icra müdürünün telefondan bu bilgileri verme zorunluluğu olduğu halde vermemesi durumu gerçekleşmiş ise ilgili bakanlığa veya müdürlüğe bu kişiyi şikayet eden bir dilekçe yazabilirsiniz.Cevap olarak da muhtemelen müdürün böyle bir görevi olmadığı veya varsa konunun araştırılacağını söyleyen bir sonuç çıkar.Maalesef baz devlet memurları bir yaptırımla karşılaşmayacaklarını bilerek vatandaşa yanlış ve ilgisiz davranabilmektedirler.
İcra müdürü telefonun yüzünüze kapatılmasına karar vermiş bu karara karşı icra hakimliğine şikayet yoluna gidebilirsiniz :)
İcra müdürünün vatandaşa telefonda bilgi vermesi gibi bir görevi olmadığı gibi yetkisi de yoktur. Esasen telefonla bir takip dosyası hakkında telefonun diğer tarafındaki kimliği tespit edilmemiş kişiye bilgi vermek suçtur. İcra Müdürünün yüzünüze telefonu kapatması suç değildir.