Çocuğa şiddeten ceza alan anneye velayet verilirmi?
Merhaba,2009 yılında eşimden boşandım velayetleri annelerinde olan 2002 doğumlu oğlum ve 2006 doğumlu kızımı 2012 nin Aralık ayında görmek için memlekete gittim.Oğlumun annesi ve anneannesi tarafından bana benzediği için şiddet gördüğünü tespit etmiş akabinda savcılığa suç duyurusunda bulundum ve hemen velayet davası açtım.yaklaşık olarak 11 ay mahkeme sürdükten sonra bu hafta dava sonuçlandı ve oğlumun velayetini aldım fakat kızımın velayetini mahkeme annesine verdi.15 gün temyiz sürem var ve ben temyize gitmek istiyorum.Temyize gidip kız çocuğumu da nasıl alabilirim.30.06.2013 tarihinde çocukların annesi evlendi,şuan çalışıyor ve kızımı evlendiği eşinin annesi bakıyor.kızım 2.nci sınıfa gidiyor mahkemede oğlum babamda kalmak istiyorum annemde kalmak istemiyorum derken kızım tam tersi annemde kalmak istiyorum dedi.Bu arada çocuğa şiddet uyguladıklarını hastaneden darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum.açılan kamu davasında anne ve anneanne suçlu bulundu 4 er ay ceza aldılar suçun bir alt soya işlenmiş olduğundan % 50 oranında arttırılarak 6 şar ay hapis cezası daha sonra 1/6 oranında indirim yapılarak 5 ay hapis cezasına karar verdi 5 ayıda günlük 20 tl den 150 güne 3.000 er TL para cezasına çevrildi.Bu cezaya itiraz etme ve ödemede indirim hakları olmadığı yüzlerine okunarak dava son buldu.
Çocuğuna şiddet uygulayan,çalıştığı için çocukla ilgilenemediği için çocuğa yeni evlendiği eşinin annesi bakan bir anneye mahkeme tarafından velayeti verilen kızımı temyiz yoluyla nasıl nasıl geri alabilirim.
Cevap: Çocuğa şiddeten ceza alan anneye velayet verilirmi?
Bu konu hakkında görüş ve yorumlarınızı en kısa zamanda iletebilirseniz temyiz sürem bugün itibariyle başladı ve 2 hafta sürem var.15 ün içerisinde temyize gidecem fakat bilgi sahibi olmak istiyorum.Teşekkürler...
Yargıtay kararları velayet kararlarında çocuğun görüşü alınması yönündedir. Kızınız annesi ile yaşamak istediğini belirtince hakim de bu yönde karar vermiştir. anne kızına değil sanırım oğluna şiddet uygulmıştır anlatımızından anladığım kadarıyla ve bu halde oğluna şiddet uyguladığı kızına da uygulayacağı anlamına gelmez. Yerel mahkemenin kararı hukuka uygun gibi görünmektedir. Anne çalışırken çocuğa eşin annesi değil bir bakıcı da bakabilir ve bu bir velayetin değiştirilmesi sebebi değildir. Siz temyiz nedeni olarak ne yazarsınız bilemiyorum, tercih sizin...
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay kararları velayet kararlarında çocuğun görüşü alınması yönündedir. Kızınız annesi ile yaşamak istediğini belirtince hakim de bu yönde karar vermiştir. anne kızına değil sanırım oğluna şiddet uygulmıştır anlatımızından anladığım kadarıyla ve bu halde oğluna şiddet uyguladığı kızına da uygulayacağı anlamına gelmez. Yerel mahkemenin kararı hukuka uygun gibi görünmektedir. Anne çalışırken çocuğa eşin annesi değil bir bakıcı da bakabilir ve bu bir velayetin değiştirilmesi sebebi değildir. Siz temyiz nedeni olarak ne yazarsınız bilemiyorum, tercih sizin...
Teşekkür ederim...