Kiralik daire tahliye talebi - Ev sahibine ulaşılamıyor - Ne yapılmalı?
Merhaba,
Ev sahibinin kira sözleşmesi üzerindeki telefon numarası bir aydan fazla süredir kullanım dışı ve Kasım 2013 döneminde askerlik sebebiyle daireyi kontrat bitiş süresinden önce tahliye etmek istiyorum.
Kontrat üzerinde her iki tarafın da tahliye talebi nedeniyle iki ay önceden yazılı bildirimde bulunması gerektiği maddesi bulunuyor. Ancak bu durumda ev sahibine ulaşamadığım için ne yazılı ne sözlü bildirimde bulunabiliyorum. Ayrıca emlakçıya durumu açıkladığımda ev sahibine ulaşmaya çalışacağını bildirmekle birlikte birkaç gündür aramalarıma cevap vermiyor. 23.09.2013 tarihinde emlakçıya e-mail göndererek talebimi yazılı hale getirmek istedim.
Bu durumda askerlik ve/veya ev sahibinin kira sözleşmesindeki telefon numarasının kullanım dışı olması haklı tahliye için yeterli midir?
Saygılarımla,
Kerim
Cevap: Kiralik daire tahliye talebi - Ev sahibine ulaşılamıyor - Ne yapılmalı?
Kira kontratında evsahibinizin TC.nosu yada vergi kimlik nosu yokmu ?
Eger varsa noterden evi iki ay sonra boşaltacagınıza dair bir yazı gönderin. Adresini bilmediğinize göre Noter TC.nosuna yani MERNİS
adresine postalar meraklanma kolaygele
Cevap: Kiralik daire tahliye talebi - Ev sahibine ulaşılamıyor - Ne yapılmalı?
Alıntı:
caresizz rumuzlu üyeden alıntı
Kira kontratında evsahibinizin TC.nosu yada vergi kimlik nosu yokmu ?
Eger varsa noterden evi iki ay sonra boşaltacagınıza dair bir yazı gönderin. Adresini bilmediğinize göre Noter TC.nosuna yani MERNİS
adresine postalar meraklanma kolaygele
Yardımınız için teşekkür ederim.
Ev sahibine ulaşabildim ve sözlü olarak anlaşmaya vardık.
Selamlar,
Kerim