Kalan vergi borcu en fazla kaç oran artar?
eşimin babası yaklaşık 10 yıl evvel vefat etmiş.kendisine ait olan 650 tl borç bugün karşımıza 7750 tl olarak çıktı.3 kardeşler ve sormak istediğim bu kadar faiz işlemeesi normal mi.kardeşler ne oranda sorumluve faiz konusunda ne yaılabilir? teşekkürler
Cevap: Kalan vergi borcu en fazla kaç oran artar?
650 tl borc 10 yilda 7000 kusur olmaz. Burada bi eksiklik var. Kardesler borctan miras hisseleri oraninda sorumludur. Mirasci uc kardesse ve anne yoksa her biri 1/3 oraninda sorumludur. Bu arada borcun zamanasimina ugramis olma ihtimalide yuksek
İyi günler,ben Aralık ayında (2013) ihtiyaç kredisi başvurusu yaptığım bankada üzerimde haciz??icra?? olduğunu öğrendim.Banka,bunun vergi borcu olduğunu söyledi ve bu borç hallolmadan kredi çekemiyeceğimi de öğrendim.
Aynı gün vergi dairesine giderek;bu borcun,2001 yılında B.köy de emlakçı vasıtası ile sattığım 1+1 dairenin raiç bedelin altında gösterilmiş ve 70 lr vergi borcu oluşmuş.2001de ki 70 lira borç,2013 te 600 lr olmuş! ve adresim,aynı o zamanki adresim,telefonum aynı numara ve bana vergi dairesi asla bildiri yapmadı.Gazatelerde,televizyonlarda NİCE! iş adamlarının vergi borçlarının zaman aşımına uğradığını görüyoruz.Benim 70 lr borcum (ki bu borçtan haberdar edilmedim) bu gün 600lr.Emekli maaşımla geçiniyorken;bu borç ne durumlarda affedilebilir?Zaten ihtiyaç kredisine çok ihtiyacım var.Beni lütfen aydınlatın,Teşekkür ederim
bunun için dava açmanız gerekir ancak dava süreci en az 7-8 ay sürer. ayrıca davayı kaybederseniz 700 küsur civarında vekalet ücreti öder ve ayrıca mahkeme harcı ve posta masrafı ödemiş olursunuz. kredi acil lazım diyorsanız. borcu ödeyin ya da tecil taksitlendirme talebinde bulunun haczi kaldırın ve kredinizi alın derim.