İşe iade davası ve özel bankadan tazminat?
İyi geceler dilerim,
işe iade davası ile ilgili geriye dönük konuların çoğunu okudum. anladığım kadarıyla dava kazanılırsa çıkış tarihinden itibaren 4 ay daha sgk primi işveren tarafından ödenecek.
karışık bir durum var.özel bir bankadan işsizlik sigortası yaptırdım ve 12 ay boyunca belirlenen taksiti yatırmaya başladım. en az 6 taksit ödedikten sonra işten çıkarılırsam sigorta devreye girecekti. fakat 4. taksiti ödedikten sonra işten çıkarıldım ve adıma ödenen sgk primi kesildi.bu sebepten ben bankaya kalan taksitleri ödeyecek olmama rağmen bankadan herhangi bir hak kazanamamış oldum.
sorum şöyle, işe iade davası açıp kazanırsam adıma 4 ay daha sgk primi yatırıldıktan sonra işveren benimle çalışmayı kabul etmezse, benim işten çıkarılma tarihim ilk tarih mi olur yoksa 4 ay daha sgk primi ödendiği tarih mi olur? yani bankaya 8 taksit gidip ödediğimi savunarak hakkım doğabilir mi?:alala
biraz karışık anlatmış olabilirim.
cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler
Cevap: İşe iade davası ve özel bankadan tazminat?
Ben anlamadım bu soruyu...
sadece 4 ay daha maaş ödenmiş olmayacak, o çıkarıldığınız tarihten sonraki ilk 4 ay çalışmış gibi kabul edileceksiniz, adınıza primler ödenecek, izin dönemine hak kazanıyorsanız o hakka kavuşacaksınız. Dolayısıyla, işveren iade işlemini yapmazsa, 4 aylık çalışmış gibi kabul edilen süre sonunda işten çıkarılmış olacaksınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
sadece 4 ay daha maaş ödenmiş olmayacak, o çıkarıldığınız tarihten sonraki ilk 4 ay çalışmış gibi kabul edileceksiniz, adınıza primler ödenecek, izin dönemine hak kazanıyorsanız o hakka kavuşacaksınız. Dolayısıyla, işveren iade işlemini yapmazsa, 4 aylık çalışmış gibi kabul edilen süre sonunda işten çıkarılmış olacaksınız.
anladım. tabi davanın sonuçlanmasından sonra, bankayla olan anlaşmam geriye dönük bir durum olacak. çıkış tarihim mahkeme kararıyla 4 ay sonrasına hükmedildi diyerek, bankaya gidip hak idda etmem mantıklı olurmu?
Çıkış tarihiniz 4 ay sonrasına hükmedilmiş olmayacak,
yapılan feshin geçersizliğine hükmedilmiş, hiç feshedilmemiş gibi işlem görmesine hükmedilmiş olacak.
Alıntı:
macsea rumuzlu üyeden alıntı
anladım. tabi davanın sonuçlanmasından sonra, bankayla olan anlaşmam geriye dönük bir durum olacak. çıkış tarihim mahkeme kararıyla 4 ay sonrasına hükmedildi diyerek, bankaya gidip hak idda etmem mantıklı olurmu?
yorumlarınız için teşekkür ederim.