Bizi miras kalan mallardan saf dışı bırakmaya çalışıyorlar
Herkese iyi günler. Benim bir sorunum var ve bu konuda hakkım nedir, ne yapmam gerekir bilemiyorum. Müsadenizle bu konuyu size danışmak istiyorum.
Annem ile babam boşanmış durumda. Annem bakıma muhtaç durumda ve ben annem ile birlikte dedemin evinde yaşıyorum. Ancak dedem vefat etti ve bu ev ve 1 arsa 1/4 pay oranında sırasıyla;
Annaneme
Anneme
ve 2 dayıma
miras kaldı. Ancak şimdi bizi bu evden çıkarmaya çalışıyorlar. Bizde onların hakkı olduğu kadar bizimde hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle evden çıkmıyoruz.
Annem noter huzurunda bana tüm haklarını devrettiğine dair vekalet verdi ve kalan mirasın satılması için dava açmamı istedi.
Şimdi benim burada merak ettiğim;
1- Biz malı paylaşamadığımızı beyan edip, hakkımızın evin satılması suretiyle iadesini istersek mahkeme evi satılmasına karar verir mi?
2- Diğer mirasçılar aralarında imza toplayarak bizi evden çıkartabilir mi?
Bu soruların cevaplarını çok merak ediyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.
İyi günler.
Cevap: Bizi miras kalan mallardan saf dışı bırakmaya çalışıyorlar
Anneanneniz de sizinle mi kalıyor?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Anneanneniz de sizinle mi kalıyor?
Bazen bizim yanımızda, bazende Manisa da ki evinde kalıyor.
Mirastan kalan mallar istemeniz durumunda satışa çıkar ama tavsiye etmem anlaşın derim ayrıca sizi ne sıfatla çıkaracaklar en fazla kira isteyebilirler
Burada bir "aile konutu" durumu yok mu? Zira eşlerden biri vefat etmişse de, diğeri burada ikamet etmekte.
Diğer mirasçılar dava açarak annenizden ecrimisil talep edebilirler ve evden çıkmanızı isteyebilirler.
Anneniz de ortaklığın giderilmesi davası açarak gayrimenkulün mahkeme kanalıyla satılmasını talep edebilir.
Bir avukattan doğrudan hukuki yardım almak lehinizedir.
Alıntı:
Kenan Çeliktaş rumuzlu üyeden alıntı
1- Biz malı paylaşamadığımızı beyan edip, hakkımızın evin satılması suretiyle iadesini istersek mahkeme evi satılmasına karar verir mi?
Elbette , ortaklığı sonlandırma davası açarak evin satışını ve satıştan elde edilen gelirin hisseler dahilinde paylaşımını sağlayabilirsiniz, ancak bu yolla satışta açık arttırma masrafları- dava masrafları da satışla elde edilen gelirden kesileceğinden ve açık arttırma yoluyla satışta gerçek değerinden daha düşük bir bedelle satılacağından kayıplarınız fazlaca olacaktır.MAhkeme olmaksızın aranızda anlaşmanız veya satmanız daha kazançlı olacaktır herkes açısından.
Alıntı:
Kenan Çeliktaş rumuzlu üyeden alıntı
2- Diğer mirasçılar aralarında imza toplayarak bizi evden çıkartabilir mi?
Sadece imza toplayarak çıkartamazlar elbette ama dava açarak dedenizin vefatı sonrası işgal ettiğiniz süre için kira talep ederlerse kiradan paylarına düşen kısmı alırlar.
Ayrıca bu isteğin adı , sizin miras kalan mallarda safdışı bırakmak olmaz, olsa olsa miras kalan mallardan kendilerine düşen payları almak olabilir.
Miras kalan evi işgal eden durumundasınız şu an.