25/09/2013 tarihinde ev satın aldım.İçindeki kiracının kontratı 15/10/2013 tarihinde bitiyor ama kiracı çıkmak istemiyor mahkemeye başvur diyor.Ne gibi bir işlemler yapabilirim acaba?
Printable View
25/09/2013 tarihinde ev satın aldım.İçindeki kiracının kontratı 15/10/2013 tarihinde bitiyor ama kiracı çıkmak istemiyor mahkemeye başvur diyor.Ne gibi bir işlemler yapabilirim acaba?
Hemen avukatınıza gidiyorsunuz ve ihtarname çektiriyorsunuz. Siz de yapabilirsiniz ama en ufak hata evi tahliye edememenize neden olur. Avukatınız kira kontratının yenilenmeyeceğine, evi yeni aldığınızı (yeni mal iktisabı nedeniyle tahliye davası için gerekli), eve ihtiyacınız olduğunu, 6 ay içinde tahliye etmezse dava açılacağına dair ihtarnameyi, en geç gayrimenkulü aldığınız tarihten itibaren 1AY içinde Noter kanalı ile ihtar etmeli. Dikkat bu süreyi geçirmeyin.
Bu işlemi bu hafta içinde yapmazsanız ya da yaptığınız ihtarda ufak bir hata olursa kiracıyı çıkartmak için çooook büyük çabalar sarfetmek zorunda kalabilirsiniz. Ben olsam avukatsız grşmem bu işe.
Siz satın aldıktan sonra 30 gün içinde ihtarname çekmezseniz hakkınızı kaybedersiniz.
Çektiğiniz ihtarnamede en az 6 ay süre vermezseniz hakkınızı kaybedersiniz.
Bu ikisi benim bildiklerim. Benim bilmediğim ve sizin hakkınızı kaybetmenize sebep olacak başka durumlar da vardır.
Dolacak olan kontratı kiracı sizinle mi yapmıştı?
Sanıyorum ki sizinle kontrat yapmadı. Dolayısı ile aranızda bir sözleşme yok. Siz bilirsiniz ama ben olsam çoktan bir avukatın yolunu tutmuştum...