Trafik cezası tebligatı 5 ay sonra geldi
Merhabalar,
"Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü"nden; Trafik idari para cezası karar tutanağı tebligatı geldi.
ve bu tebligat kapıya not bırakılarak muhtara 4.10.2013 tarihinde teslim edilmiş. herhangi bir imza atmadan muhtardan aldım.
Cezanın yeri:Konya yolu(mevlana bulvarı)
Hız:119km
5754 Radar hız ihlali(kaydı mevcut)*
Ceza tutarı: 343TL
*kaydı mevcut derken ben bu kaydı nereden öğrenebilirim?
Bu cezanın işlenme tarihi 20.05.2013 bana tebliğ tarihi 04.10.2013 cezaya itiraz edebilir miyim? İnternette bir kaç sitede 10 günde tebliğ işlemlerine başlanmış olması gerektiği belirtilmiş. Ama ben devlete ait yönetmelik/yasaya ulaşamadığımdan desteğinize ihtiyacım var.
İtiraz davası için dilekçe örneği gösterebilir misiniz? Dosyaya eklemem gerekenler neler?
Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Cevap: Trafik cezası tebligatı 5 ay sonra geldi
Tebligatı aldınız andan itibaren 10 gün süre işler yani itiraz edebilirsiniz diye düşünüyorum itiraz derkende Ogün o saatte ordan gecmedinizde ceza size yanlışmı yazıldı yada o hızı yapmadınızmı yada geç tebligat yapıldı ona mı itirazınız bir açıklık getirirseniz sanırım yardımcı olunacaktır gecmiş olsun
tebligat geç yapıldı. itirazım ona olacak. ama şehirler arası yolda 119km için 343tl ceza normal mi? insanların hiç mi acelesi-hastası olamaz?
Bazı Türk hukuk sitelerinde itirazla ilgili yazı var ama birisi çok eski tarihli. hala böyle bir yasa, yönetmelik var mı? etkili bir dilekçe yazmak için soruyorum.
Örneğin "belirtilen hükmün idarî işlemlerin sürüncemede kalmasını önlemek amacıyla idareye yönelik getirilmiş bir düzenleme olduğu, süresinde tebligat işlemlerine başlanmamış olmasının idarî karar tutanağını geçersiz kılmayacağı" belirtilmiş.
Bir kuralın doğru ya da yanlış olması başka bir olaydır, ona uymak başka bir olaydır. Örneğin şehirlerarası yolda 90 km/s'dan daha hızlı gitmek yasak ise, gidemezsiniz. Giderseniz bu suçtur ve cezayı gerektirir. Bu kural kökünden tepesine kadar yanlış, haksız, mantıksız, saçma olsa bile bu böyledir.
Daha birkaç saat önce bu "10 gün" olayını bir yerde okudum ama nerede okuduğumu hatırlayamadım. Ancak siz tarihleri verirken olay tarihini ve tebligatın yapıldığı tarihi vermişsiniz. Postada ve muhtarda ne kadar beklediğini bilmiyoruz. Bu tarihi de kontrol eder misiniz?
Kabul Tarihi : 25/09/2013 11:59:43
Postaya verileli daha birkaç gün olmuş...
Yani 10 gün şartına uymuyor.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Kabul Tarihi : 25/09/2013 11:59:43
Postaya verileli daha birkaç gün olmuş...
Yani 10 gün şartına uymuyor.
özür dilerim, kabul tarihini ben göremedim. nerede yazıyor?(sorgulama sonucu mu?) ayrıca ceza tarihi tutanakta 20.05.2013 geçmekte.
Alıntı:
AdnanAta rumuzlu üyeden alıntı
özür dilerim, kabul tarihini ben göremedim. nerede yazıyor?(sorgulama sonucu mu?) ayrıca ceza tarihi tutanakta 20.05.2013 geçmekte.
Gönderdiğiniz resimde sağda barkod numarası var. O numarayla ptt.gov.tr den bakabilirsiniz.
Mahkeme 10 gün içinde tebliğ edilmeyen trafik cezasını iptal etti
Bakırköy 4. Sulh Ceza Mahkemesi 10 gün içinde tebliği edilmeyen trafik cezasını iptal etti. Avukat Zeki Bulgan trafik cezası kesilen sürücüleri 'Ceza makbuzundaki tebliğ tarihine dikkat edin' diye uyardı.
Bizim Admin bize yetiyor, fazlasına, hele de çakmasına hiç ihtiyaç yok :) Kırcalı
dava dilekçesini ve eklerini hazırladım. bu itirazı şahsen mi yapmam gerekiyor; başka birisiyle göndersem işleme alırlar mı? (izin almam biraz sıkıntılı o yüzden soruyorum.)