Çalıştığım işyerine hacize gelebilirlermi
Merhabalar
Kredi ve kredi kartı borcum olan bir banka işçi olarak çalıştığım şirkete haciz işlemi yapmaya geleceğini söylüyor. Bir başkasına ait olan şirkete üstelik maaşımda bir başka bankanın haczi bulunmasına rağmen gelebilirlermi. Söz konusu çalıştığım şirkete polis aracılığı ile girebilirlermi buna yetkileri varmı. Cevap verip bilgi sahibi yaparsanız teşekkür ederim.Eğer böyle bir şey olursa işimdende olurum...
Cevap: Çalıştığım işyerine hacize gelebilirlermi
İşçinin çalıştığı şirkete haciz işlemi için gelinemez. Maaşınızın 1/4 ü için haciz işlemi yapılır. Daha önce maaş haczi varsa önceki dosyanın bitmesinden sonra diğer maaş haczi işlemi yine 1/4 oranında uygulanır.
polis zoruylada olsa geliriz içeri gireriz korkutma amacıyla tehditmidir öyleyse???
Çalıştığınız yerin borçla alakası yoksa oraya gelmelerine neden bir durum yok.Olayın ayrıntısını bilmemekle beraber sizi bu şekilde sıkıştırarak bulup buluşturup borcu ödemeye zorlama gibi bir ihtimal akıllara geliyor.
Eve hacze gelemezler sanmayın. Ev haczi kalmadı. Sadece hacizde yapılacaklar kısıtlandı.
çok detaylı bir ayrıntı yok aslında.
bugün telefonumdan aradılar.
borç tebligatı işyerime yapıldığından
işyerine hacze geleceklerini söylediler.
bende arayan avukata bana ait olamayn bir yere hacze nasıl gelebilirsinizki dedim
firma sahibi sizi içeri almamahakkına sahip
neticede işçiyim
olsun biz polisle gelir gireriz dedi...
konuşma bu şekilde oldu..
Her yere hacize gidilebilir kimsenin içeri almama gibi bir hakkı yoktur ancak başkasına ait mallara bile bile kasıtla haciz yapılmaz.
teşekkür ederim. işyerinde huzur tacizi ve ardından işten atılmama sebep olacak bir durum bekliyor beni öyleyse...