Sürücü kursunun beni arayarak hukuki yoldan para alacağını söylemesi.
Merhaba,
Bir sürücü kursuna A2 ehliyeti almak için evraklarımı hazırladım ve kayıt oldum.Kayıt olduktan yaklaşık 2 hafta sonra beni arayarak sürücü kursuna en az 100 Tl yatırmam gerektiğini söylediler.Gittim 100 Tl yatırdım.Ben bu sürücü kursuna kayıt olalı yaklaşık 1 ay oldu.Beni bugün tekrar aradılar ve bankaya 50 Tl sınav ücretini yatırdınız mı diye sordular.Ben de sınav ücreti olan 50 Tl'yi yatırmayacağımı , ehliyet almaktan türlü sebeplerden dolayı vazgeçtiğimi söyledim ve sürücü kursuna yatırdığım 100 Tl'yi geri alabilir miyim diye sordum.Bana , kafama göre vazgeçemeyeceğimi ve bu parayı da geri alamayacağımı ve ayrıca 350 Tl daha sürücü kursuna yatırmam gerektiğini , yatırmadığım taktirde bu parayı benden hukuki yollarla alacaklarını söylediler.Çünki kontenjan sorunu varmış ve ben kayıt olmasaymışım bu parayı başkasından alacaklarını söylediler.Bu yüzden bu parayı yatırmam gerektiğini söylediler.
Yani birisi sürücü kursuna yazılınca ehliyet almaktan vazgeçemez mi ?
Kayıtlı olduğum sürücü kursu haklı mı ?
Cevap: Sürücü kursunun beni arayarak hukuki yoldan para alacağını söylemesi.
Sözleşme imzalamışsınızdır, cayma hakkınızın da süresi geçmiş ödemek durumunda kalabilirsiniz gibi geliyor bana.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşme imzalamışsınızdır, cayma hakkınızın da süresi geçmiş ödemek durumunda kalabilirsiniz gibi geliyor bana.
Hayır hiçbir şey imzalamadım avukat bey.Sadece içinde 6 tane resim , sabıka kaydı ve sağlık raporu olan bir klasör bıraktım kursa bu kadar.
Kayıt yaptırmışsınız 100 Lira da para yatırmışsınız icap ve kabul işlemi tamamlanmıştır bundan sonra caymanız karşı tarafınızın kabulüne bağlı bana göre.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kayıt yaptırmışsınız 100 Lira da para yatırmışsınız icap ve kabul işlemi tamamlanmıştır bundan sonra caymanız karşı tarafınızın kabulüne bağlı bana göre.
Anladım teşekür ederim ilginiz için ..
Bağlı olduğunuz tüketici hakem heyetine gidin kursta bi zahmet maliye bilgilerini heyete iletiversin ortada senet sepet yok anladığım