Cevap: işçi haklı fesih bilgisi yardım
İstifa etmek birçok hakıınızı yitirmenize sebep olacak. Onların atması gerek ama haklı olarak değil. Haklı olarak atarlarsa yine kaybınız olur.
Olması gereken, sizin kanunen bir kabahatiniz olmadan onların atmasıdır. Bunun bana göre güzel yollarından biri, çalışmaya devam ederken, bölge çalışma'ya gidip işvereni haklı bir sebeple şikayet etmektir. Bu sırada asla haksız duruma düşecek bir şey yapmamak gerek. "Biz saat 9'a kadar çalışsak da mesaimiz 7'den itibaren ödeniyor" güzel bir bahane. Bu şikayette bulununca -haksız da olsanız- bir soruşturma olacaktır. Şikayetinizi yazılı dilekçe ile yaparsanız işveren bunu kimin yaptığını öğrenecek ve büyük ihtimalle sizi işten atacaktır.
Tabii işten atmama ihtimalini de göz önünde bulundurun. Ayrıca bu süreçte sizi haksız duruma düşürecek bir durum meydana gelmesi de iyi olmaz.
Saat 7'den itibaren başlaması konusu:
Saat 6'ya kadar çalıştınız, yoruldunuz. Dolayısı ile 7'ye kadar bir MOLA nız var. Bu mola saat 7'de biter ve siz çalışmaya başlarsınız. Anlaşılan bunun söylüyorlar. Siz de 18:00 - 19:00 arası mola olduğuna göre çalışmayabilirsiniz diye düşünüyorum.
merhaba; bılgı ıcın tesekkur ederım. Şöyle bir durum var 2007 ıle 2012 arasında sozlesmemde olmasına ragmen herhangı bır mesai ucretı almadım. Bankacılık sektorune bakacak olursak 18:00-19:00 arası mola verme gıbı bır sansımız malesef yok. Telefonla yapılan acıklamaya göre 18:30 servısını kullananlar hazırlanmak ıcın kullanıyormuş o saati.
Ben geriye donuk 5 seneye kadar mesai konusunda talepte bulunacagım.Isten cıkartılmam da acıkcası onemlı degıl. Aslında ıstedıgım 6 yıl boyunca haketmıs oldugum tazmınatımı almak.
Yazılı bir dilekce ıle isle yapmak ıcın noter onaylı ıhtar mı cektırmelıyım yoksa direk sorusurma acılması ıcın savcılıga mı gıtmelıyım ?
Amacınız tazminat alarak işten ayrılmak ise noterden hak ettiğiniz mesai ücretlerinin ödenmesi bugüne kadar ödenmediğinden dolayıda iş akdinizi fesh ettiğinize dair ihtarname çekip hem birikmiş fazla çalışma ücretlerini hemde kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz. vermezler ise dava açmanız gerekir. Konunun savcılıkla ilgisi yoktur. çalışarak geçmişe dönük mesailerinizi almak isterseniz ihtarnameyi sadece mesai ücretlerini talep eden ihtarname çekmelisiniz. dikkate almazlar ise çalışma müdürlüğüne başvurun bunuda dikkate almazlar ise dava açıp alabilirsiniz. Fazla mesai yaptığınıza dair ispat yükümlülüğü size aittir.