Boşanma davası sonrası manevi tazminat davasında harç ve yetkili görevli mah. hk.
Üstadlarım yardımınıza ihtiyacım var.Bir boşanma davasında karar lehimize çıktı şimdi manevi tazminat davası açma niyetindeyiz karar kesinleşeli bir yıl olmadı henüz.Şimdi açacağımız davada görevli mah. Asliye Hukuk Mah. yetkili mahkeme nasıl tayin edilebilir sorun orada davalı ve davacının yerleşim yeri İst. Anadolu Yakası ancak ben davayı İst. Adliyesine açabilir miyim?
Son olarak karar kesinleştikten itibaren 1 yıl içinde açılacak maddi ve manevi tazminat davalarında harç maktu mudur nisbi midir?
Benim kanaatim 1 yıl dolmadığı için maktu alınmalı harç ancak yetki konusunda ben kararsızım bir yerde davacıya aittir seçim hakkı diyor ancak ilgili maddeyi bulamadım
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Boşanma davası sonrası manevi tazminat davasında harç ve yetkili görevli mah. hk.
Görevli mahkeme aile mahkemesi olup, manevi tazminat davası harcı maktu.
Cevap: Boşanma davası sonrası manevi tazminat davasında harç ve yetkili görevli mah. hk.
Yetki olarak ta boşanma davasının görüldüğü yer mahkemesi mi yetkilidir acaba ?
Görevli Mahkeme Aile Mahkemesi,
Yetkili Mahkeme ise taraflardan birinin yerleşim yeri mahkemesidir.
Bilgilerinize...
Bilgilendirme için teşekkür ederim.Esas davanın görüldüğü mahkeme olmasına gerek yok o zaman bazı kaynaklarda boşanmadan sonra açılacak manevi tazminat davasında görev manevi tazminat davasının hükümlerine tabidir.Diye açıklama yapmış kafamı karıştırdı.Yetki konusunda da kendi yerleşim yerinde de açabilir davacı diye açıklama vardı.