Toplam 2 dosya bulunuyor
Apartman boŞluĞu ayirmak - İzİn
Dosya 1380
Dosya 1381
2 tane yanyana 5katlı bina bitişik nizam olarak inşa edilmiş zamanında ve bu binaların apartman boşlukları birbirine bakıyor, duvar çekilmemiş, bazen ev hali gürültü patırtı oluyor elimizde olmadan .
Yan binadaki komşularda polis cağrıyor bize problem çıkartıyolar 2kere oldu bıktım artık bu insanlarla muhattap olmaktan, benim sorum kendi binamızın hizasından duvar çeksem sonuçta komple bize ait bizim bina ayırsam apartman boşluklarını nasıl olur? sıkıntılı bi durum olur mu? ve kimlerden izin almam gerekli ? yukarıda duvar çekmek istediğim yerlerin resimlerini ekledim.
Cevap: Apartman boŞluĞu ayirmak - İzİn
Tek parselde iki bina gibi gözüküyor.Anladığım gibiyse tüm kat maliklerinin sayısının 5/4 oranında yazılı muafakatnamesi alınmadan ana projede değişiklik yapamazsınız.
Hukukçu arkadaşlar 4/5 ile 5/4 arasında fark var. Lütfen matematik kurallarını ihlal etmeyelim. 4/5, beşte dört demektir.
bizim binanın 5 katındanda izin alabilirim kesin ama yan binadan karşı çıkan olabilir çünki şikayeti yapan onlar sıkıntılı, onların binasından duvar çekmicem bizim bina betonu üzerine duvar cekicem resimde görüldüğü yerden
Fark etmez sayın yücel, sizin tarafın boyasını bile 4/5 oranında imza ile izin verilmezse değiştiremezsiniz.Kat Mülkiyeti Kanunu 19.maddesine göre Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça,anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz der.