İş Yerimden Haklı Sebepler Yüzünden İş Akdimi Fes Ettim Kıdem Tazminatı Alabilirmiyim
02.08.2012-14.09.2013 tarihlerinde sigara firmasında satış temsilcisi olarak işe başladım, normal belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalayarak, lakim çalıştığım süre boyunca agrasif mobbing baskısı, kavgalı bağırmalı çağırmalı gibi ve yapmadan gelmeyin şeklinde geç saat lere kadar kendi rızamın dışında çalışmak zorunda bırakılıyordum. sabah 06:45 te şirkette olup akşam 22:00 önce çıkamıyorduk ailem, huzurum ve psikolojim bozuluyordu ve istifa dilekçesi yazarak bu haklı sebeplerden dolayı kendi iş akdimi tek taraflı fesh ettiğimi yazdım birdaha da işe gitmedim. mobbing baskısını ve geç saatlere kadar günde 16 saat çalıştığımı ispatlayacak şahit ve program raporlarım var kıdem tazminatı hakkım varmı acaba şimdiden teşekkürler..
Cevap: İş Yerimden Haklı Sebepler Yüzünden İş Akdimi Fes Ettim Kıdem Tazminatı Alabilirmiyim
istifa dilekçenizde neler yazdığınız çok önemli olmakla beraber , dava sırasında aynı iş yerine çalışmış ve çalışıyor olan şahitleriniz varsa alma şansınız yükselir. Kendi rızanızla istifa ettiğiniz için kıdem ve ihbar gibi tazminatlara birşey diyemem ama günlük çalışma saatleri haricindeki zamanlar için fazla çalışma karşılığı olan mesai ücretlerini almanız olasıdır. İlave olarak mobbing yasalarımızca yasak olduğundan kanıtlıyabilme ihtimaliniz varsa tazminat talep edebilirsiniz
Cevap: İş Yerimden Haklı Sebepler Yüzünden İş Akdimi Fes Ettim Kıdem Tazminatı Alabilirmiyim
Kanıtladığınız takdirde mobbing nedeni ile dava açıp tazminat isteyebilirsiniz. Hatta mobbing durumu kanıtlanırsa haklı fesih nedeni ile kıdem tazminatını da isteyebilirsiniz. Bunun yanında fazla mesai ,yıllık izin ücreti gibi kalemleri de isteyebilirsiniz.
Teşekkür ederim hepsini ispatlayacak delil ve şahitleri var