hagb alanlar memurluğa dönermi
2003 yılında almış olduğum adam yaralamadan dolayı 1 yıl 8 ay tecili cezam vardı deneme suresi içinde hiç suç işlemedim 2010 da memurluğa atandım erteli cezamdan dolayı memurluktan attılar dava açtım ret oldu danıştayda red verdi mahkemeye başvurdum hagb ya çevirdim karar duzeltmeye danıştaya başvuru yaptım şimdi bekliyorum açaba aldığım hagb işe yararmı danıştay kararı duzeltirmi bu konuda bilgisi olan varsa cevap yazsın teşekurler danıştay ve idare mahkemeleri red verirken gerekçeleri yoktu sadece ysasa ve usule uygundur deyip red veriyorlardı yani herhangi bir grrekçe yazmamışlar. bu konuda sayın avukatların goruşune ihtiyacım var teşekurler...
Cevap: hagb alanlar memurluğa dönermi
Alıntı:
idodgn rumuzlu üyeden alıntı
mahkemeye başvurdum hagb ya çevirdim
Danıştay İçtihadı Birleştirme Genel Kurulu
Esas No :1990/2
Karar No:1990/2
ÖZET : Ertelenmiş bulunan mahkumiyet nedeniyle devlet memurları yasası uyarınca devlet memurunun görevine son verilemeyeceği hakkında.
SONUÇ: Ertelenmiş bulunan bir mahkumiyet hükmü nedeniyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun 48-A-5 ve 98/b maddeleri uyarınca Devlet memurunun görevine son verilmeyeceğine ve İçtihadın Danıştay Beşinci Dairesinin 20.4.1989 gün ve E:1987/2477, K:1989/698 sayılı ve 3.5.1989 gün ve E:1988/1903, K:1989/777 sayılı kararları doğrultusunda birleştirilmesine 15.11.1990 gününde birinci toplantıda üye tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verildi.
Karar düzeltme talebinizin reddi halinde; oluşan yeni hukuki durum (HAGB) nedeniyle idareye göreve başlatılmanız için yeni bir başvuruda bulunabilir, reddi halinde bu red işlemine karşı yeni bir dava açabilirsiniz diye düşünüyorum. (Hukukçu değilim. Kendi düşüncem olduğunu göz önünde bulundurun)
Cevap: hagb alanlar memurluğa dönermi