Yeni ev aldik fakat. kiraci evden cikmiyor.
Merhaba degerli hukukcular,
icinde kiracisi olan ev satin aldik, ve icindeki mevcut kiraci ile iki aylik sureli kira kontrati gerceklestirdik, evin kira bedeli normalde yuksek fakat biz madur olmasinlar diye cok ciddi ucuz rakama anlastik ve hicbir kapora istemedik , sonucta. Onlarinda madur olmasi bizi uzerdi,
Kira kontrati ile birlikte kira kontratindan sonraki tarihe tahliye taahhutnamesi aldik, fakat tahliye tahutunun dolmasina 4 gun kaldi, bizde aradik ne oldu cikmiyormusunuz diye git istedigin yere basvur evden cikmiyoruz dediler, sastik kaldik onlara okadar iylik yaptik madur olmasinlar diye ciddi ucuz rakama otursunlar ve en azindan kapora bile almadik madur olmasinlar diye simdi, sacma bir konuya dondu bizim is
Bir hayli borca ve odeme yukumlulugune girerek aldim evi, hem kiredi hemde mevcut odemeleri yapamiyacak duruma geldim,
Tahliye taahhutu oldugu halde cikmiyorlar ve inanin iyi niyetli degiller cunku 2 ay icinde ev bulunabilirdi,
İnanmayacaksiniz bi ara benden aleni ciddi para istedi tasinma masrafi icin,
Hukuki olarak hakkimi aramak istiyorum, zira dustugum hale kendim bile aciyorum yillarca calis git ustune bankadan kiredi cek ev aldim diye sevineme bile,
Tahhutnamenin suresi yaklastigindan yapmam gerekenler icin beni yonlendirmenizi saygilarimla rica ederim.
Cevap: Yeni ev aldik fakat. kiraci evden cikmiyor.
Galiba yasalar kiracının yanında olduğu gibi formun sayın üyeleride kiracıların yanında hiç biri cevap yazmadığına göre ,
Bu tip satın almayı düşünecek insanların bu ve benzeri olayda nasıl çaresiz kalacaklarını ve iyi niyetli olunmaması gerektiğinin bir kanıtı olarak yazıdan bir pay çıkarırlar.
İlerde kafanızı taşa vurup tüh diyene kadar kiracılı ev almayın veya önce çıkmasını bekleyin paranızla ve size kalan borçla rezil olmayın..,
Cevap: Yeni ev aldik fakat. kiraci evden cikmiyor.
Yapmanız gereken şey, hemen tahliye davası açmaktır.
Madem elinizde taahhütname var, sözleşmenin bittiği ertesi gün hemen dava açın yoksa gittikçe çıkarmak zorlaşacaktır.