Taahhüdü İhlal Davamdan Ne Sonuc Çıkar?
merhaba k kartına olan borcumdan dolayı hukuk burosunda protokol ımzaladım 2000 tl lık borc ıcın 4 taksit 500 tl olarak ama sadece birkez 800tl yatırabildim onuda gec odedim simdi taahhüdü ihlal davası acmıslar 1700 tl yatırmazsanız 3 ay hapis cezası cıkıcak diyolar gercekten hapis yatıcakmıyım hıc mal beyanında bulunmadım bilgi sahıbı degılım bılen varsa yrdımcı olabılırmı bırde mahkemeye gıtmezsem bısey olurmu yardım ıcın tesekkurler
Cevap: Taahhüdü İhlal Davamdan Ne Sonuc Çıkar?
3 aya kadar disiplin hapsi cezası çıkabilir ( %99 da bu yönde karar çıkar)
Mahkemeye gidip hakimden bir celse müsaade etmesini gelecek celseye borcu ödemiş olarak çıkacağınıza söz verip son bir şans vermesini istemenizi öneririm.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeye gidip hakimden bir celse müsaade etmesini gelecek celseye borcu ödemiş olarak çıkacağınıza söz verip son bir şans vermesini istemenizi öneririm.
Denildigi gibi 3ay tayzik hapsi karari cikti sure vermedi hakim itiraz edebilirsin 7gun icinde denildi itiraz edersem parayi bulmak icin zaman kazanmis olurmuyum yoksa itiraz etsemde direk hapsemi aticaklar beni :(
Alıntı:
nerdale rumuzlu üyeden alıntı
merhaba k kartına olan borcumdan dolayı hukuk burosunda protokol ımzaladım.
Bildiğim kadarıyla taahhüt belgesinin icra müdürü huzurunda imzalanması ve icra müdürününde size ödeme yapılmaması halinde maruz kalacağınız cezaları anlatarak bu belgeyi onunda imzalaması gereklidir.Ancak şu sıklıkla yapılan bir şey: siz hukuk bürosunda bunu imzalayıp veriyorsunuz, daha sonra alacaklı vekili bu belgeyi alıp icra müdürüne imzalatıyor ve sanki icra müdürü huzurunda düzenlenmiş gibi işlem yapılıyor.Tabi bunun aksini ispat etmekte çok kolay olmuyor.Siz siz olun bu tip bir ödeme protokolü imzaladığınızda bir örneğini (özellikle fotokopisini alın ve fotokopi üzerine de vekil ıslak imzasını atsın) kendinize alın.Bu şekilde icra müdürünün huzurunda imzalanmadığını ispat etme şansınız olabilir.