Cekismeli bosanma karsi taraf tanik ve delil bildirmedi
Merhabalar
Su anda cekismeli bosanma dava surecim devam ediyor. Yakin zamanda ikinci celse yapilacak.
Ben kusurun bende olmadigini gosterebilmek icin eski esimin bana yazdigi bir e-postayi (beni
terk etmisti ve e-posta'da beni terk nedenin ben olmadigini kendisine ait sebeplerle terk ettigi
yaziyordu) ve ikimizi de taniyan, yakin akraba olmayan ve aile hayatimizi bilen 4 kisiyi tanik olarak gosterdim.
1. celseden sonra taniklarin dinlenilmesine karar verildi. Malesef eski esim benden para alabilmek
icin (maddi/manevi tazminat) bosanma dilekcesinde terk nedenini ona kurdugum piskolojik baski
olarak belirtmis. Bu "piskolojik baski" iddiasini kanitlayici tanik/delil vs. hic bir sey gostermedi su ana kadar.
2. celsenin gorulecegi ve taniklarin dinlenilmesine baslandigi su anda karsi tarafin hic bir tanik/kanit
sunmamasi kusuru kabul ettikleri gibi yorumlanabilir mi ?
taniklarin dinlenme sureci bittikten sonra karsi taraf tekrar tanik cikarmak isteyebilir mi ?
Cevaplar icin simdiden tesekkurler
Furkan
Cevap: Cekismeli bosanma karsi taraf tanik ve delil bildirmedi
Alıntı:
furkansever rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Su anda cekismeli bosanma dava surecim devam ediyor. Yakin zamanda ikinci celse yapilacak.
Ben kusurun bende olmadigini gosterebilmek icin eski esimin bana yazdigi bir e-postayi (beni
terk etmisti ve e-posta'da beni terk nedenin ben olmadigini kendisine ait sebeplerle terk ettigi
yaziyordu) ve ikimizi de taniyan, yakin akraba olmayan ve aile hayatimizi bilen 4 kisiyi tanik olarak gosterdim.
1. celseden sonra taniklarin dinlenilmesine karar verildi. Malesef eski esim benden para alabilmek
icin (maddi/manevi tazminat) bosanma dilekcesinde terk nedenini ona kurdugum piskolojik baski
olarak belirtmis. Bu "piskolojik baski" iddiasini kanitlayici tanik/delil vs. hic bir sey gostermedi su ana kadar.
2. celsenin gorulecegi ve taniklarin dinlenilmesine baslandigi su anda karsi tarafin hic bir tanik/kanit
sunmamasi kusuru kabul ettikleri gibi yorumlanabilir mi ?
taniklarin dinlenme sureci bittikten sonra karsi taraf tekrar tanik cikarmak isteyebilir mi ?
Cevaplar icin simdiden tesekkurler
Furkan
Herkes iddiasını ispatla yükümlüdür TANIKLARI VE DELİLERİ dava (cevap) dilekçesinde bildirmek gerek her aşamada olağan dışı bir durum yoksa tanık ve delil bildirilemez
Cevap: Cekismeli bosanma karsi taraf tanik ve delil bildirmedi
Kural olarak tanık ve delilleri ön inceleme aşaması öncesi dilekçeler aşamasında bildirilecek Ön inceleme duruşmasında ise tanık bildirilmemiş ise bildirmeleri için kesin süre verilebilir. Onun dışında karşı tarafın muvafakatı veya hakimin takdiri (aile mahkemesi yargılaması olduğu için) ile dinlenebilir. Tavsiyem avukattan profesyonel yardım alın, duruşmalarda ve usul aşamalarında hak kaybına uğramayın.