Çalıştığımız iş yeri ssk mızı ve asgari maaşımızı vermiyor.
merhaba benim şöyle bir sorunum var ; nişanlımla beraber bir iş yerinde çalıştık bizim sskmız ve asgari ücretimiz yatmadığı için işten çıktık bize çalışma şartı olarak asgari maaş + prim dendi ve bize sadece prim ödendi onunda hepsi ödenmedi biz bu iş yerinde fazla çalışmadık maaşımızı alamayınca 1bucuk ay içinde işten çıktık ama biz hakkımız olanı almak istiyoruz 1600 tl para vermesi lazım ama vermiyorlar biz bu iş yeri hakkında nasıl bir süreç izleyerek hukuki yoldan işlem yapmamız gerekiyor. ? ayrıca bölge çalışma müdürlüğünü aradım 1 2 ay için uğraşmaya değmez dedi ben bu iş için zaten kendi arabamı kullandığım için 1500e yakın masraf yaptım hakkım olanı almak istiyorum başka bir tanıdık abimize danıştık oda şikayet ederseniz isyerine kişi başı 10bin tl ceza ve size 8brüt maaş ödemesi zorunlu dedi zaten benim okdarda gözüm yok eğer o kadar alırsamda çoğunu yardıma ihtiyacı olana veririm. bana yardımcı olurmusunuz?
Cevap: Çalıştığımız iş yeri ssk mızı ve asgari maaşımızı vermiyor.
İş mahkemsinde dava açarak, orada çalıştığınızı ıspatlamanız durumunda, ödenmeyen ücretlerinizi alabilirsiniz, 8brüt maaş konusunda tanıdık abiniz biraz fazla abartmış.
Alabilecek olduğunuz sadece çalışıpta hak kazandığınız ama alamadığınız ücretlerdir.
Siz alacaklarınız için dava açmalısınız, nişanlınız kendi alacakları için dava açmalı.