Ltd Şti 'e borcu olduğu iddis edilen şirket ortağının sözkonusu şirkete müdür olarak atanması
Saygıdeğer forum üyeleri;
Limited şirketin büyük ortağı (büyük pay sahibi) yapılacak genel kurulda şirkete müdür atanacak. Diğer ortakların rızaları olmadığı için, tabi ki her türlü olumsuz sayılabilecek her durum engel olarak sunuluyor.
1-Büyük pay sahibinin geçmişe dönük bu borcu kanuna göre, şirketteki yönetim hakkının feshi ve yönetim organında var olmayacağı anlamına mı gelir.
2-Ticaret kanununa göre genel kurul sonrası bu ortağın müdürlük tescili yapılır mı
3-Diğer ortaklar(büyük ortak hariç, diğer ortaklar), sonradan hisse devri sonucu ortaklığı hak etmişler.
İlk kez yönetim organı oluşacak.
4-Yeni oluşan ortaklıkla şirkette var olmuşlardır. Bu durumda geçmişe dönük bu borç onlara değil, şirketedir.
5-Kanuna göre, mahkeme borçlu büyük ortağın bu hakkına hükümde bulunabilir mi.(herhangi bir karar)
6-Borcun ödeneceği sözü mü istenir mahkeme tarafından...
Katkı sunabilecek arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Cevap: Ltd Şti 'e borcu olduğu iddis edilen şirket ortağının sözkonusu şirkete müdür olarak atanması
Yine kaldım bir başıma...Neyse ben araştırıp öğrenip yazacağım..Hukuk öğrencisi arkadaşlarımız için gayet güzel bir konu..Umarım öğrenci arkadaşlar görürlerde yardımlaşırız.
- - - Updated - - -
Bu konunun uzmanı Sayın Molyer..Uzman olduğu alanda iş yaşamı olduğunu sanıyorum. Bu nedenle yoğun olduğunu sanıyorum. Yoksa fark etse idi kesinlikle yanıtlardı..