Kiracıyı dükkandan nasıl çıkartabilirim ??
iyi günler , evimizin altında kendimize ait dükkanımız var işlek bir yer , 10 seneyi aşkın süredir aynı kişiye kiraladık ve herhangi bir kira sözleşmesi yapmadık , ilk geldiğinde yan taraftaki komşunun ufak dükkanındaydı , işleri büyütünce bizim dükkana geçti , geçen sene bize dükkanı kullanacaksanız yan tarafa geçerim demişti şimdi sorun çıkartıyor , kötü bir insan değil ama bende kendi işimi kurmak istiyorum başka seçeneğim yok zaten çok düşük kira veriyor.
sitedeki hukukçu arkadaşlardan yardım istiyorum , bu adam çıkmazsa hangi hukuki yolları izlemem gerekiyor , haklarım neler , teşekkürler
Cevap: kiracıyı dükkandan nasıl çıkartabilirim ??
sanırım herkes kiracı , kimse cevap yazmamış :D
Yeni borçlar yasasına göre 10 yılı doldurmuş kira sözleşmelerinde mal sahibine gerekçe göstermeksizin sözleşmeyi süre nedeni ile fesih hakkı getirilmiştir bu hak 01.07.2014 tarihinden sonra kullanılabilir. Ya bu sebeple bekleyip süre nedeni ile sözleşmeyi feshedebilir ya da beklemeyip ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yeni borçlar yasasına göre 10 yılı doldurmuş kira sözleşmelerinde mal sahibine gerekçe göstermeksizin sözleşmeyi süre nedeni ile fesih hakkı getirilmiştir bu hak 01.07.2014 tarihinden sonra kullanılabilir. Ya bu sebeple bekleyip süre nedeni ile sözleşmeyi feshedebilir ya da beklemeyip ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açabilirsiniz.
cevap için teşekkür ederim engin bey , 7 temmuz 2014 te çıkacak yasayı biliyorum , peki bu yasa 2014 ten itibaren mi 10 yıl süreyi kapsıyor ? mesela bizim kiracı 2003 ten beri bizim dükkanı kullanıyor , 2014 te bu adamı çıkartabilecek miyim yoksa 2024 ü mü beklemem lazım ?
Bu da nasıl bilmekse :) çıkmış yürürlükte yasaya göre cevap veriyorum çıkacak diyorsunuz.