Cevap: Aile yüzünden ayrılık
İddia sahibi iddiasını ıspatla mükelleftir. Eşinizin ve eşinizin ailesinin size karşı yaptıklarını, deliller, tanık ifadeleri ispat edebilirseniz boşanma davanızda tazminat ve nafaka hükmedilebilir.
Düğünde takılan takılar kadına hediyedir. Takılar sizin malınızdır. Takılarınızı mahkemeden talep edebilirsiniz. Mahkeme takılarınızı ya da bedelinin ödenmesini hükmedebilir.
Çalışmadığınız yılların tazmini söz konusu olamaz. Ancak boşanmadan kaynaklı maddi ve manevi zararınızın tazmin edilmesini talep edebilirsiniz mahkemeden.
Geçmiş olsun..
Takılar için ayrı bir ziynet davası açmanız gerekir. Açıldı ise ıspatlamanız halinde alabilirsiniz. Boşanma gerçekleşirse beklenen menfaatiniz zarara uğrayacağı için (evlilik birliği içinde çalışmıyordunuz ve geçimi koca sağlıyordu) maddi tazminata hükmedilebilir.
Barış bey teşekkür ederim.Takılar için ayrı bir dava açmadım açtığım boşanma davasında takı+eşimin isteğiyle ayrıldığım işimden çalışmadığımın bedeli+ ailesi yüzünden sürekli hakaretlere maruz kalmam ,evliliğimi yıkmakta tek sebep olarak manevi tazminat istedim.Takıları düğün cd görüntüleriyle ispatlarım sanırım ama işimden ayrılmamı ve ailesinin bizi ayırmak istediğini nasıl ispatlarım bilemiyorum . Ailesiyle tartışmam onların evinde oldu ve kendilerinden başka kimse yoktu.Eşimin ailesinin olduğu şehirde 2 yıl yaşadık 1 yıldır da onlardan uzakta bir şehirde yaşıyorduk.Oraya hiç gelmediler.Benim eşimle ailesi dışında bir problemim yoktu eşim de sorunun ailesi olduğunu dile getiriyordu.Başkalarının yanında hiç kavga etmedik . Sadece düğünde benim yakın akrabalarım eşimin ailesinin bana ve oğullarına huzursuzluk verdiğini küs olduklarını biliyor.İlk duruşmaya az kaldı ,sizce evlerinde olan tartışmaları nasıl ispatlarım lütfen yardımcı olur musunuz ?Kendi avukatım bunları tek tek anlatacaksın diyor,akrabanı şahit alırız diyor.Ama akrabamda benim eşimle çok iyi anlaştığımı ailesinin problem olduğunu söyleyecek ama alenen ailesiyle tartışmamı görmüş değil.Sizce nasıl ispatlayabilirim bu durumu?Teşekkür ederim
Özellikle bir avukat meslektaşımızla iş ilişkisi içinde olan vatandaşlarımızın burada soru sormaması gerektiğine inanıyorum.
Hukukta çoğu zaman kesinlik yoktur ve çoğu zaman burada cevap verilirken yorum yapılmaktadır.
Zaten iş ilişkisi içinde olduğunuz avukat meslektaşımız dosyaya hakimdir ve size en uygun cevapları vermektedir.
Burada meslektaşımızdan farklı bir yorumda bulunduğumuzda maalesef vatandaşlar hemen iş ilişkisi içinde oldukları avukatın bilgi ve becerisini sorgulama yoluna gitmektedirler.
Bu nedenlerle sorularınızı avukatınıza yönlendirmeniz sizin için de en sağlıklı olan yöntemdir.
Saygı ile...
Yanlış anladınız Mehmet bey benim amacım avukatımın bilgi ve becerisini sorgulamak Değil.Amacım sorularımın cevabını bu platformda alabilmek.Siz cevap vermek istemezseniz anlayabilirim ama amacım avukat yargılamak değil bunu bilin teşekkür ederim yine de.