Re: Araç haczinde zamanaşımı
Sayın eaglesin dediğine katılıyorum,ancak her nekadar,menkullerde haciz 1 yıl sonra kalkar dese de aslında kanunun madde gerekçesine bakılırsa 2 yıldırbuda 1 yıldan sonra haczi yenileyerek yapılır.Bence de satışı siz isteyin
aracın satışını haciz yolula isteyip dünya kadar zarar etmektense size şunu öneririm.
1-bankayla veya avukatı ile anlaşıp arabayı bizzat sizin piyasa koşullarında satmanız ve ele geçen para ile bankayı olan borcunuzu vermeniz(piyasa değeri borcunuzu karşılıyor umarım)
2-bankayla hiç görüşmeden arabayı satışa çıkarmanız(piyasada), alıcıya durumu anlatıp satışdan gelecek parayla haczi kaldırıp devrini hemen vereceğinizi söylemeniz..(bununda şartı ele geçecek paranın bankanın alacağına eşit veya fazla olması elbet)
bu iki durumda da aracınız piyasa değerinden satılacaktır.
haciz yoluyla satışlarda bu işlerin mafyası tabir edilen insanlar vardır ve ilk ihalede değerinin 560 ına almayıp ikinci ihalede %40 ile alacaklardır..bunları avukatlar çok iyi bilirler..
bu arada ben ikinci seçenekle arabamı değerinden sattım ve elime geçen parayla araba kredisi için ödeyemediğim borcu ödeyip haczini kaldırttım..banada geriye 15.000 ytl kaldı...
saygılarımla
araç siciline haciz şerhi verildikten sonra süresi içerisinde satış yapılmaması nedeni ile haciz düşse bile emniyetten silinmez..icra dairesinden yazı götürmenizi isterler.
sevgi ve saygılarımla..
burada benim bir sorum olacak haczedilerek muhafaza altına alınan araç için 1 yıl geçtiği halde herhangi bir satış talebi olmadı ve haciz düştüğünü farzedelim, ama hacze konu aracın ruhsatı her ne kadar A şahsı adına ise de, aslında araç B şahsının ve o şahısın kullanımında iken bağlanmış, bu durumda haczedilerek muhafaza altına alınan aracı kime teslim etmek gerekiyor,
Motorlu Araç Tescil Belgesi;yani sahiplik belgesi kime ait ise aracı ona teslim ederler.yada sahiplik belgesindeki kişi noterden vekalet vermiş ise o vekile de teslim edilir.
kanun gereğince noter dışında yapılan mülkiyetin değişmesine neden olan sözleşmeler noter işlemi olmadığından (bu şekil şartını taşımadığından) geçersiz kabul edilmiştir.Ancak arabayı haricen satın aldığı varsayılan kişi aracın ruhsat sahibinden ya aracı noter huzurunda devretmesini ister,yada bu kabul görmezse aracı aldığı diğer şahıstan ödediği meblağı ve geri ister...
bunun dışında çözüm yolu bilen varsa yazsın..
sevgi ve saygılarımla..