Binada Çatı sorunu ve kimsenin yaptırmak istememesi
Merhaba,
Binamızda çatı problemi var ve 4. katta oturuyoruz, Çatı yağmur yağdığında damla damla değil bildiğiniz çeşmeden akan ip gibi akıyor çoğu oda rutubet oldu, odalarda durulmuyor fakat apartman sakinleri Çatıyı üstünkörü yaptırıp geçmek istiyor. Müteahhit olan arkadaşımı getirdiğimde çatıdaki tahtaların tamamiyle çürüdüğünü çatının komple kalkması gerektiğini söyledi, Komşular buna kesinlikle karşı çıkıyor ama içerde rutubetten durulmuyor, yağmur yağınca sanki eve yağıyor, Çözümü bulamıyoruz Mahkemeden bilirkişi tayin ettirmek istiyoruz fakat Avukat tutmak ve bilirkişi daha pahalıya gelicek diye düşünüyorum bu konuda yapabileceklerimiz hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı yol göstermenizi rica ediyorum.
Teşekkürler
Cevap: Binada Çatı sorunu ve kimsenin yaptırmak istememesi
Merhaba;
Öncelikle eğer kestirmeden çözüm istiyorsanız evinizi sigorta yaptırıp apartman girişine yaptırdığınız sigorta poliçesinin fotokopisini asmak.
Bu sigorta DASK ile karıştırılmamalıdır. Evin sigortasından bahsediyorum. Yangın deprem sel hırsızlık ve SU BASMASI gibi teminat klozları olan.
Kat maliklerinin birçoğu sorunun kendi sorunları olmadığı için es geçiyorlar. Şayet imkanınız varsa sizin yaptırmanızı ve faturasını alıp apartman yönetimine karşı icra takibi yapmanızı öneririm tabi öncelikle yaptıracağınız işlemi noter ihtarı ile yönetime tebliğ edin derim.
www.imeryonetim.com
Cevap: Binada Çatı sorunu ve kimsenin yaptırmak istememesi
Sigorta şirketleri önceden oluşan hasarları karşılamaz, yoksa insanlar kaza yaptıktan sonra kasko yaptırırlardı değil mi :) Poliçenin başladığı tarih ve sonrasından itibaren poliçenin yürürlükte kaldığı süre boyunca teminat altına alır. Ha şirket ödemese bile apartman sakinlerinin gözünü korkutmuş olursunuz o ayrı.