Site yönetimi para cezası verebilir mi?
Merhaba,
60 daireli bir sitede oturuyorum. Site içi davranış yada uyuşmazlık nedeni ile site yönetimi para cezası verebilir mi? İşletme projesinde böyle bir hüküm varsa dahi para cezası tahakkuk ettirmeleri hukuki midir?
Aidat faizi yada geciken ödemeden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Dış cepheye koyduğumuz ve kaldırmayı reddettiğimiz çiçek saksıları için aidat cezası adı altında ceza talep edebilirler mi? Yöneticinin böyle bir yetkisi var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Site yönetimi para cezası verebilir mi?
Kat Mülkiyeti Kanununu okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca; işletme projesinin neleri ihtiva edeceği kanunda belirtilmiştir. Koyduğunuz çiçek saksıları kendi daire sınırlarınız içerisindeyse bence sorun yok, ortak kullanım alanındaysa sorun var. para cezası kesemez, genel kurul kararlarında "ortak kullanım alanlarında bir şey bulundurulmaz, varsa sahibi uyarılır, kaldırması sağlanır veya uyarıya itibar edilmezse yönetimce atılır" diye karar alınmışsa sadece bu kararı uygulayabilir.
Alıntı:
MHC1 rumuzlu üyeden alıntı
Kat Mülkiyeti Kanununu okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca; işletme projesinin neleri ihtiva edeceği kanunda belirtilmiştir. Koyduğunuz çiçek saksıları kendi daire sınırlarınız içerisindeyse bence sorun yok, ortak kullanım alanındaysa sorun var. para cezası kesemez, genel kurul kararlarında "ortak kullanım alanlarında bir şey bulundurulmaz, varsa sahibi uyarılır, kaldırması sağlanır veya uyarıya itibar edilmezse yönetimce atılır" diye karar alınmışsa sadece bu kararı uygulayabilir.
Kat Mülkiyeti kanununda konu ile ilgili bir bölüm bulamadım. Dernek Yönetimlerinin bile üyesine para cezası veremediği bir ortamda "Apartman Yönetimlerinin" kanunen böyle bir yetkisi bulunacağına ihtimal veremiyorum. Sorun saksılar değil, para cezası tahakkuk ettirip ettiremeyecekleri. Neticede mahkemeye verirse anlarım ama aidat cezası ???
Böyle bir ceza kesemez. KMK da böyle bir karar alındı ise bile ödemeyin.