Avukatla Yapılan Kredi borcu taksit sözleşmesi
Bir Bankadan kullandığım kredim takibe düştü 4 banka vardı ben 3 tanesini ödedim 4. ise diğerleri gibi avukattan taksit yaptırıp taksitleri ödüyorum. 2500TL(5 Taksit) kaldı. ben geçen 2 ay önce avukatı arayıp bu ayki taksidi sıkışık olduğum için gelecek ay 2 taksit ödemek istiyorum dedim oda zaten ödemelerinizi düzenli yapıyorsunuz sıkıntı yok dedi ve kabul etti. Ben maaşımı alınca hemen gidip önceki ayki ve o ay ki taksidi yatırdım ve makbuzu vs. aldım. Fakat hakkımda taksitleri ödemediğim için hakkımda dava açılmış. Bana gelen dava evraklarıyla avukata gittim. Avukat sekreterine söylemeyi unuttuğunu ve taksitlerimi ödediğim için sıkıntı olmadığını söyledi. Fakat internetten araştırdığımda hapis vs. bir durumla karşılaşabilirim. Avukat Şimdi Getir 2000tl kapatayım davavı kapatalım, Banka kamya düzenledi vs. deyip beni arıyor. sizce ne yapmam gerek? Param olsa o kadar hemen kapatacam ve dava günüde yaklaşıyor?
Cevap: Avukatla Yapılan Kredi borcu taksit sözleşmesi
Muhtemelen taahhüdü ihlal suçundan dolayı şikayet edilmiş ve dava açılmış. Avukat arkadaşın duruşmaya gireceğini sanmıyorum çünkü ödemişsiniz. Belki de standart uygulama olarak şikayet ediyorlardır. Siz borcunuzu söz verdiğiniz gibi ödediğiniz sürece herhangi bir avukat size hapis cezası çıkarttırmaz.