Kredi Kartı ve KMH hesabının Limitinin Habersiz Sıfırlanması
İyi günler,
Bir bankanın kredi kartını ve kmh hesabını kullanıyordum. Güneşli bir pzartesi günü sms ile kredi kartımın limitinin sıfırlandığını haber vermişler.
Banka ile görüştüğümde "banka politikalarımız gereği" limitinizi sıfırladık dediler.
O politikaları biz biliyormuyuz yada sçzleşmemizde yazıyormu dediğimde sessizlik oluştu.
Salı günü bie mesaj daha geldi ve kmh kesabımı da sıfırlmışlar:) tekrar hem merkez ve hemde şube ile görüştüm ve yine "bankamız politikaları gereği" şeklinde bir cevap aldım.
Bankanız politikalrı gereği hangi kuralları ihlal ettim ve beni bu şekilde cezalandırıyorsunuz diye sordum ve yapılan araştırma sonucu 3 ay sadece asgari ödeme yaptığım için kredi kartı limitimi sıfırladıklrını söylediler.
Nasıl tekrar açılır diye sorduğumda düzenli ödeme yaparsanız açılır dediler. Nekadar süre düzenli ödeme yapmam gerekiyor diye sordum, yada borcumun tamamını kapatırsam açılırmı tekrar diye sorduğumda , sistemin karar verdiğini ve kesin bir süre veremediklerini söylediler.
Sanki sistemi marslılar yazdı:) İşin garibi 1 hafta önce kmh hesabımı komple ödedim ve vehesapta fazlasıyla para vardı.
Sorum şu ;
1- Banka bana önceden haber vermeden limitlerimi sıfırlayabilirmi?
2- 3 ay asgari ödeme yapmam limitimin sıfırlanması için hukuken geçerli bir sebebmidir? (3 ay asgari ödeme ile sadece nakit çekime kapatıldığını biliyorum)
3- sadece kredi kartıma asgari ödeme yaptığım için sorunsuz olan kmh hesabım hukuken sıfırlanabilirmi?
4- sıfırlnan kredi kartım şuan ekside görünüyor ve büyük ihtimalle limit aşım fizi uygulayacaklar. Bu konuda yapabileceğim birşey varmıdır?
Sorularıma cevap verebilirseniz beni mutlu edersiniz.
Herkese iyi günler.
Cevap: Kredi Kartı ve KMH hesabının Limitinin Habersiz Sıfırlanması
Hangi bankadan bahsettigini biliyorum benimde 2 gün önce sıfırladılar ben yaklaşık 7 senedir kullanıyorum düzenli yatırıyorum gecen ay son ödeme gününden 2 gün sonra yatırabildim bu ayda gene kendi sistemleri ne hikmetse ödeme günü bankamatik çalışmıyor exstre den 500 tl fazla yatırarak kapattım ertesi gün sıfırladılar tek bu banka yapıyor ben iptal isteyecem yasal yoldanda hak varsa arayalım çünkü bu sorun çığ gibi aslında bu bankayla
Cevap: Kredi Kartı ve KMH hesabının Limitinin Habersiz Sıfırlanması
1-Sıfırlayabilir
2-Geçerli bir sebebe ihtiyacı yok. Siz nasıl ki kredi kartını kullanıp kullanmamakta hür iseniz, banka da size kredi kartını kullandırıp kullandırmamakta hür.
3-Cevap 2'ye bakın. Siz bir ay kredi kartınızı kullanmazsanız banka "neden kullanmadın" demediğine ve bunu deme hakkı olmadığına göre, bankanın da aynı hakkı var.
4-Evet, yapabileceğiniz şey ödeme yaparak limit aşımından kurtarmaktır.
Benzer bir şey ile ben İş bankasında karşılaştım. Sebep neydi tam hatırlamıyorum. Ama artık İş bankasıyla çalışmıyorum. Akbank ve HSBC kredi kartımdan aidat almaya kalktı, kartları ve hesaplarımı kapatıp iptal ettirdim, artık onlarla çalışmıyorum.
Biz tüketiciyiz. Müşteri olan biziz. Hangisi işimize geliyorsa onunla çalışırız. Bu kadar basit. Ben bu durumda olsam derhal işilkimi kesip kartları hesapları kapatır, başka banka ile çalışırım.